Звезди зад решетките

24 January 2022
Даниел ДУМЕВ

Наркотици, сутеньорство и измами пращат певци, спортисти и бизнесмени на топло

Андре Токев е поредната известна личност, която се оказва зад решетките

Известни българи усетиха дългата ръка на закона и осъмнаха зад решетките. Марихуана, каране след няколко чашки алкохол, сутеньорство, кокаин - това са някои от причините, вкарали известни спортисти, певци и познати на обществото хора в панделата, пише "България днес".

Андре Токев кара пиян за пореден път
Андре Токев кара пиян за пореден път

Най-пресният случай е с известния готвач Андре Токев. Шефът ще лежи близо 8 месеца в кауша за това, че се метна пиян на кирка зад волана. Това не е първата подобна проява на Токев. Шефът има предишна условна присъда за каране в нетрезво състояние, която е 3 месеца. Той успя да сключи споразумение с Районната прокуратура, което бе одобрено от Софийския районен съд. Магистратите му дадоха 7 месеца решетки, като към тях се присъединяват и трите месеца от предишната условна присъда. Това е така, защото Токев наруши закона по време на изпитателен срок.

"Искам да дам пример на хората", каза Токев, след като сключи споразумението.

Готвачът остава и без книжка за година и половина. Наложена му е и глоба от 450 лв. в полза на държавата. Шеф-готвачът ще трябва да плати и разноските по делото срещу него, които възлизат на 553 лв.

Ванко 1 кара девойки да проституират из Европа
Ванко 1 кара девойки да проституират из Европа
Иван Главчев, по-известен като Ванко 1, получи 12 години затвор и 120 000 лева глоба. Той е осъден за склоняването на 10 девойки към проституция в Пловдив, Италия, Франция, Испания и Белгия. Бащата на Ванко 1 - Петър Главчев, получи 5 години и 5000 лева глоба по подобни обвинения.

Когато влиза в затвора, рапърът е в корпуса на тъмницата, където се изтърпяват тежки наказания. "Тогава се ползваше с уважение сред останалите престъпници, тъй като бе прочут рапър. Главчев не се стараеше да се възползва от славата си, не проявяваше претенции и не нарушаваше вътрешния ред", твърдят тогава пазителите на реда в затвора.

През 2006 г. Ванко 1 каза сбогом на панделата заради нововъведена промяна в Наказателния кодекс, която стана известна като поправката "Ванко 1" . В кауша рапърът бачка в тухларната и написва една песен.

През 2018 г. скандалният рапър отново вижда вътрешността на килията. Година по-рано го спипват да кара пиян до козирката в "Студентски град" в София. Ванко 1 успява да си стисне ръцете с прокурор Елица Василева и лежи 3 месеца в пловдивския зандан. Книжката му е отнета за една година. Трите месеца прекарва с още пет човека в килията, разхожда се само по час на ден, през другите 23 часа е заключен.

Кои други БГ звезди са лежали в затвора, четете тук

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/