Тест: Какво ви привлича в срещуположния пол?

10 April 2021
Владислава Вацова

1. Излизате на първа среща. Кое обикновено е нещото, което веднага забелязвате у човека, с когото сте?

а) Очите, смятам, че има нещо вярно в израза, че са прозорец към душата на човек.

б) Усмивката и чувството за хумор. Отблъсква ме, ако мъжът/жената не умее да оцени добрата шега или по време на срещата е почти постоянно нацупен/а.

в) Цялостният външен вид. Очевидно няма да мога да опозная характера му/ѝ от една среща, но ще разбера дали се грижи за себе си.

2. Къде обикновено се запознавате с хората, които каните на среща?

а) На работното си място, в училище или в университета.

б) Срещам ги навън - на разходка в парка, докато вечерям в някой ресторант или др.

в) На всякакви места, включително използвайки онлайн приложения за запознанства.

3. Коя дума смятате, че определя най-точно вашата техника на флиртуване?

а) Деликатна, защото не рискувам с прекалено смели шеги и не пропускам възможността да направя комплимент на човека, който ми е хванал окото.

б) Игрива, защото за мен флиртът включва много шеги. Ако човекът срещу мен не може да приеме чувството ми за хумор, по-добре да го знам от самото начало.

в) Закачлива, защото залагам на чар и възможно повече малки физически докосвания.

4. Колко важен за вас е външният вид на половинката ви за отношенията ви?

а) Мислейки за бившите си гаджета, смятам, че не много. Когато човек е добър и се грижи за теб, няма как в очите ти да бъде нещо друго освен красив.

б) За началото на връзката е важен, но сериозни отношения имам само с тези, чиито черти на характера ми допадат.

в) Външният вид е много важен. Не бих излизал/а с човек, който започне да го занемарява.

5. Можете ли да кажете, че имате определен тип мъже/жени, които харесвате?

а) Не.

б) Може би отчасти - предпочитам мъже/жени с определен цвят коса или очи.

в) Да, имам определен тип.

6. Вярвате ли, че хората с противоположни характери се привличат?

а) Не, смятам, че трябва да имате сходни интереси и предпочитания, за да вършите повече неща заедно и да няма толкова свади и караници.

б) В някои отношения да, защото е малко скучно, ако винаги споделяш мнението на половинката си. Понякога и споровете са полезни, за да задържите искрата в отношенията си.

в) В повечето случаи да, защото може да откриеш нови хобита и интереси.

7. Кое качество у партньора ви може да разруши връзката ви?

а) Прекалено кибритлийският нрав, предпочитам човекът до мен да мисли, преди да действа, и да не си изкарва яда си при най-малкия проблем.

б) Нарцисизмът, защото в една връзка трябва да не мислиш само за себе си.

в) Ревността, защото, когато човек е във връзка, това не означава, че половинката му го притежава и той трябва да се отчита постоянно къде и с кого е.

8. Как бихте описали бившите си?

а) Като прекрасни хора, с които просто не е било писано да имам продължителна връзка.

б) Като приятни хора, с които се радвам, че съм се разделил/а.

в) Като много привлекателни и полагащи грижи за себе си.

9. На първа среща, докато се разхождате, някой случайно се блъска във вас. Вместо да се увери, че сте добре, едва прошепва, при това грубовато: “Извинете”. Половинката ви му прави забележка и усещате, че може да се стигне до спор. Как ще реагирате?

а) Ще кажа на половинката си, че човекът случайно се е блъснал в мен. Когато останем насаме, ще му/ѝ благодоря за грижата.

б) Ще обясня, че не е станало нищо фатално, и когато останем само двамата, ще сравня по забавен и закачлив начин половинката си със Супермен/Суперуомън.

в) Ще създам спор. Все пак, когато се блъснеш в някого, е редно да му се извиниш.

РЕЗУЛТАТИ

Най-много отговори “а”

Вие сте от хората, които вярват, че сюжетът в романтичните комедии може да се превърне в реалност. Търсите човек до себе си, който не го е страх от обвързване и който иска сериозни отношения. Допада ви някой да се грижи за вас, като му отвръщате със същото. Подкрепяте всячески половинката си, не забравяте да му/ѝ правите комплименти и забелязвате малките промени. Това, което търсите в срещуположния пол, е романтика.

Най-много отговори “б”

При вас важи поговорката, че по дрехите посрещат, но по ума изпращат. Започвайки връзка с някого, външният му вид е от значение за вас. С времето обаче други неща добиват приоритет като характера и навиците. Едно от нещата, които не бихте могли да простите на половинката си, е липсата на чувство за хумор. Обичате да се шегувате и макар че не всеки от майтапите ви е наистина забавен, ще оцените, че половинката ви реагира по някакъв начин. Именно това търсите у нея.

Най-много отговори “в”

За вас най-важното у партньора е да изглежда добре и да полага грижи за външния си вид.

Разбира се, държите културата заедно с общите му знания да са на ниво, но това остава на по-заден план. Замислете се дали не грешите. Колкото и красив да е човек, в един момент ще остарее. Каквито и грижи да полага за себе си, това е естествен процес, който не отминава никого. Може би трябва да преосмислите приоритетите си във връзката.

Защо хората се влюбват

Защо хората се влюбват? Вероятно малко са тези, които не са си задавали този въпрос. Има няколко фактора, които влияят на любовта.

1. Прилики

Хората се влюбват, защото имат сходни виждания за бъдещето си. Т.е. след 5 или 10 г. се виждат на едно и също място. В много по-малък аспект влияят приликите в характера или в начина им на мислене.

2. Близост

Колкото повече време прекарваш с един човек, толкова по-често е вероятно без причина да се сещаш за него и да му звъниш или да искаш да го видиш. Опознавайки го добре, шансът да се влюбиш в него нараства.

3. Физически характеристики

Физическата красота винаги играе роля за това да харесаш някого. Запомнете обаче, че всеки има различни представи за нея, а и с времето тя често остава на заден план.

4. Взаимност

Много по-лесно е да се влюбиш в някого, когато той очевидно флиртува с теб, прави ти комплименти и търси вниманието ти.

 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/