Диетологът Кейти Дракфорд заяви, че най-здравословната част от пилешкото месо не са гърдите, както много хора смятат.
Дракфорд определи филето като най-здравословното парче пилешко месо. Предимството му е, че на практика не съдържа мазнини, много е крехко и не е толкова сухо, обясни лекарят.
Според нея, 100 грама от филето съдържат 110 калории, 25 грама протеин и само около един грам мазнини. Освен това, поради малкия си размер, пилешкото филе се готви по-бързо. Може да се използва в салати, паста и други ястия. Дракфорд обаче настоява за ограничаване на консумацията на бутчета и крилца, тъй като те са с високо съдържание на мазнини.
© 2019 MenTrend. Всички права са запазени.
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.
Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: [email protected], https://www.cem.bg/
Четете още