Диетологът Ванеса Джильо сподели пред изданието Terra, че премахването на хляб, тестени изделия, торти, бисквитки и други продукти с бяло брашно от менюто води до значителни положителни промени в организма.
По думите ѝ, стабилизирането на кръвната захар е една от първите ползи, което помага за по-добър контрол върху апетита. Намалява се и хроничното възпаление, често срещано при хора със затлъстяване и метаболитен синдром.
Джильо допълва, че при подобна промяна в храненето човек се чувства по-малко сънлив след хранене, а енергията остава висока през целия ден. Сред другите ефекти са по-слабо желание за сладко - ключово при отслабване - и подобряване на чревната микрофлора.
© 2019 MenTrend. Всички права са запазени.
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.
Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: [email protected], https://www.cem.bg/
Четете още