Вижте красивата Елена Генчева, убита в Хага след като отказала брак

24 November 2021
Тони Щилиянова
Убитата Елена Генчева. Снимка: viapontika.com
Убитата Елена Генчева. Снимка: viapontika.com

Основният заподозрян - кандидат-депутатът от Бургас Христо Кацаров се самоуби ден след смъртта й

Красивата Елена Генчева, която бе открита мъртва в апартамента си в Хага на 18 ноември, ще бъде погребана в родния си град Русе в петък, 26 ноември, съобщиха нейни приятели от България, които все още не могат да се отърсят от шока. В социалните мрежи те изказват мъката си от трагичната смърт на 31-годишната жена. 

Властите  в Нидерландия съобщиха, че Елена Генчева е убита и  издадоха европейска заповед за ареста на нейния приятел Христо Кацаров, който е бил в Хага ден преди да бъде открит трупът на Елена.

Първоначално той е бил потърсен на адреса си в Бургас, но бързо станало ясно, че 33-годишният кандидат-депутат  не се е прибирал в родния си град от края на предизборната кампания.

На 19 ноември Христо е открит мъртъв в жилище в София. Според информация на полицията той се е застрелял със законно притежаван пистолет.

Както "24 часа" пръв писа, Елена се е страхувала от Христо и дори казала на приятелки, че ако не се появи на работа, вероятно е убита. Българката живеела в Нидерландия от 10 г. Там завършила право, след което започнала работа в Европол.

Връзката й с Христо Кацаров, който пък е бивш служител на министерството на туризма, била едва от месец. Приятели на Христо разкриват, че той бил лудо влюбен в красивата Елена, за която казвал, че е жената на живота му.

Според близък на Христо, цитиран от сайта "Виа Понтика", малко преди старта на предизборната кампания Христо предложил брак на Елена и тя се съгласила, но впоследствие размислила и отказала. 

Познати на Христо допускат, че след отказа той е заминал за Хага, за да се саморазправи с Елена. Какво точно се е случило и как е била убита младата българка все още не е ясно, тъй като властите  в Хага не съобщават конкретната причина за смъртта на жената. Предполага се, че тя е била удушена.

 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/