Истинската история на лекар, който не помни последните си 12 г., вдъхновява сериал

13 October 2021
24 часа
Лука Арджентеро играе главната роля в сериала.
СНИМКА: AXN
Лука Арджентеро играе главната роля в сериала. СНИМКА: AXN

Д-р Андреа Фанти е един от най-добрите главни лекари в областта на вътрешните болести. Той е хладен, дистанциран и не проявява никаква съпричастност към пациентите.

Един ден лекарят е прострелян в главата. Успява да оцелее, но се случва нещо неочаквано - губи всичките си спомени за последните 12 години от живота си. Когато се събужда, д-р Фанти не може да разбере какво е станало с колегите му, със семейството му и дори със света около него - сякаш го е нямало в реалността последните години. И трябва наново да влезе в живота.

Така той е принуден да започне работа в болницата от самото начало като асистент на група студенти по медицина. Това са същите хора, които някога са били негови ученици. Междувременно става и подчинен на тези, които до вчера е ръководил. Не след дълго д-р Фанти открива огромна промяна у себе си - от една страна, ролята на пациент, в която попада за първи път, го кара да преосмисли напълно медицинския си подход и макар че не може да използва опита си от последните 12 години, сърцето му се оказва напълно отворено за друг вид помощ и съпричастност, които той не е познавал.

Това е в основата на сюжета на новия италиански сериал “В твоите ръце”. А най-удивителното в него е, че той е направен по истинска история. Драмата е вдъхновена от разказа на д-р Пиерданте Пичони, чийто живот се променя напълно, след като преживява автомобилна катастрофа. От отдаден лекар той самият става пациент, а от учител се превръща в ученик.

“Хората, които гледат сериала, могат да се идентифицират с доктор Фанти като един от всички нас, защото, преди да го видят като лекар, той е представен като пациент. Всеки е бил в такава позиция в някакъв момент от живота си”, разказва д-р Пичони.

Всъщност така зрителите виждат главния герой в сериала в няколкото му състояния. “От една страна, това е младият Андреа, който е пълен с енергия и отдаден на професията си. След това идва неговата “лоша версия” в резултат на трагедията. Не го харесвам, но не го виня за състоянието му”, разказва актьорът Лука Арджентеро, който изпълнява главната роля в сериала.

“Накрая идва и “новороденият” Андреа, в когото се влюбих от самото начало, когато прочетох сценария. Той е живото въплъщение на това, че можеш да преобърнеш най-лошото в нещо хубаво. Това е, което научих от Пиерданте Пичони - че можеш да бъдеш най-добрата версия на себе си, дори и когато започваш от нулата”, казва още актьорът.

“В твоите ръце” се излъчва всеки петък от 21 ч по AXN.

 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/