Никола Тесла имал машина за пътуване във времето. Експериментът "Филаделфия" го доказва

31 July 2021
168 часа
Сн. Архив
Сн. Архив

Експеримент „Филаделфия“ вероятно е свързан с пътуването във времето. Въпреки че за днешните учени това все още е малко вероятно, за сръбския учен и физик Никола Тесла е било напълно осъществена реалност.

Или поне това твърди една теория на конспирацията, според която известният учен е участвал в експеримент „Филаделфия“. И недвусмислено е доказал съществуване на пътуването във времето.

Като един от основните герои на тази мистерия от средата на 20-ти век е военният кораб на американския флот, който при неизяснени обстоятелства е изчезнал, а след това се появил стотина километра. Експериментът известен като „Проект Рейнбоу“ или експеримент „Филаделфия“ ( твърди се, че се е разиграл в пристанището на американския флот във Филаделфия) е между любимите мистерии за мнозина, въпреки липсата на доказателства за случилото се.

Всъщност се твърдяло, че е тествана нова технология, която би могла да направи кораба невидим за вражеските радари.

Според твърденията на теоретиците, точно електромагнитно излъчване е разкрило, че американският разузнавач е извършил пътуване във времето към края на месец октомври през 1943-та година.

Когато генераторите се включили, корабът бива обвит от електромагнитен защитен балон и станал невидим — буквално!

Няколко секунди по-късно (а според някои теории и часове по-късно) се появил на стотина километра от Филаделфия. Всъщност, когато генераторите са били изключени и облъчването прекратено, корабът отново се появил.

Няколко членове на екипажа безцелно се скитали на палубата, без да могат да обяснят какво се е случило и къде изобщо се намират.

Обяснението било просто — това е първият път за човека, когато е изложен на

толкова силно електромагнитно излъчване.

Каква е била предполагаемата роля на Никола Тесла в този мистериозен проект, може би никога няма да бъде оповестено официално, но се смята, че ученият се е отказал от него още през 1942 г., тъй като разбрал какви могат да бъдат последствията.

Според някои теории, той отказал да участва и затова е бил преследван, а освен това направил опити и да саботира експеримента „Филаделфия“.

Десетилетия назад се разказват множество легенди за важни ръкописи, мистериозно изчезнали от архивите.

За експеримента „Филаделфия“ има множество документални филми, а са написани и няколко книги.

Най-голяма публичност придобива Ал Биелек, който твърдял, че е бил един от членовете на прочутия мистериозен екипаж на „Елдрич“, пътувал през времевото пространство.

Говори се, че по този проект като съветник е работил и Алберт Айнщайн, който скоро след това обявил, че ще се оттегля от науката.

Никола Тесла пък умира на 7 януари през 1943 г. — само два месеца след началото на разследването на изчезването на военния разузнавач от радарите.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/