5 неща, които да направим това лято

18 July 2021
Капка Тодорова

Помните ли лятото на 2014 и така нареченото „Бъкет челиндж” – предизвикателството с пълни с вода кофи? Де що имаше прегрял народ на планетата се поля с вода с лед в нета. Е, лятото на 2021 година не бива да е по-малко вълнуващо.

Но нека изпреварим поне веднъж световните тенденции и покажем на скучаещите граждани на земното кълбо как точно биха могли да разнообразят времето си.

Ето 10 идеи, които могат да ни преведат през лятото незабелязано до следващия край на света, който традиционно ще е някъде около Нова година.

1. НЕ си правете селфи!

Селфи с магистрала. Селфи с книга. Селфи с книга по маникюр. Селфи с катастрофа. Камера за селфи на вибратор. Селфи на оргазъм. Какво ли не измислиха вече маниаците на самоснимането и това вече определено доскучава. Ако искате да сте оригинални, изненадайте всички, като НЕ се снимате. Независимо дали сте до Ангела Меркел, цъфнала магнолия или на масата. Удръжте на напъна и смайте света. Нищо чудно през лятото да има обявен конкурс за най-малко насниман интернет потребител с награда – нов телефон със страхотна камера.

2. Идете в Скопие

Посетете столицана на Република Северна Македония (РСМ), докато все още е такава. Този Уолт Дисни на историята не бива да се пропуска, защото едва ли ще удържи дълго. Дори и самите македонци не се ласкаят от мисълта, че всички световни герои са увековечени на пъпа на главния им град, така че при следващия метеж, току-виж ги съборят. Всъщност, ако имат нужда от помощ за събаряне, мисля, че братска България е насреща. Няма нещо, което ние да не можем да съборим и разрушим.

3. Измийте стълбището в блока.

Не всички могат да смайват света, но понякога е достатъчно просто да смаеш съседите. За това е достатъчно и нещо съвсем дребно, примерно да смениш без предупреждение ключалката на входната врата или просто да измиеш стълбището. Първото едва ли ще изненада някого, но второто ще хвърли комшиите в шок, поне, ако живеете в голям блок в София. Вече е демоде да се прикачваш за чуждия интернет, да крадеш крушките от асансьора и да отвърташ бушона на съседа. Изненадайте ги с нещо неочаквано и току-виж се превърне в мода. „Измий стълбището, спаси асансьорната крушка” е добър лозунг за една софийска кампания. После можем да я разширим с „Бъди екзотичен, изхвърли си боклука в кофата” и „Да станем европейци, да паркираме извън парка!”

4. Станете био-еко-феър-регионален-икуменен-политически коректен-унисекс-велосипеден веган!

Модерният човек се измъчва от гузна съвест. Каквото и да направиш в днешно време, винаги е погрешно. Ако ядеш месо, то е от страдащи животни, ако ядеш плодове – те са донесени от чужбина и за целта са пръснати тонове керосин върху умиращата природа. Затова движенията и видовете лайфстайл се множат като комари след дъжд. Вече не е достатъчно да си био и да се храниш само с хляб от лимец собствено производство. Лимецът трябва също да е регионално ожънат, за него да е платено „феър”, тоест достойно и честно на производителя и да е еко, за да не пречи на другите регионални култури. Филията хляб от био-, еко-, феърлимец я яжте на велосипед, като правите почивки за молитви на всички основни религии. Увлечете приятелите си и направете от това световно движение! Биоекофеървелосипедната революция!

5. Прочетете книга!

Поливането със студена вода беше благотворителна кампания за набиране на средства за лечение на рядка болест, при която тялото изпитва същия дискомфорт, какъвто се усеща при леден душ. Една от най-разпространените болести на планетата – макар и да не е сертифицирана официално, е глупостта. Лечението за нея е открито отдавна, но се прилага с голямо неудоволствие. Четене на книги. Затова, най-добре е, това лято да направим кампания „Прочети книга, убий глупак!” Бъдещите поколения ще са ни благодарни.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/