Азия Ардженто обвини и режисьора Роб Коен в сексуално посегателство

23 January 2021
24 часа онлайн
Азия Ардженто СНИМКА: Ройтерс
Азия Ардженто СНИМКА: Ройтерс

Азия Ардженто, италианската актриса и режисьорка, превърнала се в лидер на движението "Аз също", обвини в сексуални посегателства Роб Коен, американския режисьор на филма "Бързи и яростни". Обвиненията бяха отправени в интервю за в. "Кориере дела сера", предаде Франс прес.

Ардженто бе една от първите, която заговори за сексуалните посегателства в света на киното и допринесе за началото на движението "Аз също". През 2017 г. тя заяви, че е била изнасилена от американския продуцент Харви Уанстийн през 1997 г., когато е била на 21 години, предаде БТА.

В интервюто за италианското издание сега тя твърди, че Коен я насилил през 2002 г. Тя обяви, че той я е дрогирал с наркотик, който обикновено използват изнасилвачите. Ардженто се събудила гола в леглото му на следващата сутрин. Посегателството било извършено, когато тя снимала филма "Трите хикса" на Коен, в който й партнирали Вин Дизел и Самюел Джаксън.

Говорител на Роб Коен отрече твърденията. Той каза, че по времето, когато са работили, двамата са изградили отлична работна връзка, Коен възприемал Ардженто дори като приятелка и сегашното й обвинение било объркващо предвид онова, което се говорело за самата нея в последните години.

Самата Ардженто бе обвинена в сексуално посегателство през 2018 г. над американския актьор Джими Бенет по времето, когато той бил на 17 години. Първо Ардженто отхвърли твърденията, а после промени мнението си, но представи друга версия на случилото се. Ардженто каза, че Бенет й поискал финансова помощ и нейният партньор по онова време - кулинарният виртуоз Антъни Бурден, й дал 380 000 долара, с които да откликне на искането на Бенет.

Обвиненията на Ардженто срещу Коен се съдържат и в книга, която ще има премиера на 26 януари и е озаглавена "Анатомия на едно диво сърце".

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.