Suzuki ще сглобява летящи коли

21 June 2023
Георги Луканов
Летящите коли на SkyDrive са по скоро кръстоска между вертолет и дрон. Снимка: SkyDrive
Летящите коли на SkyDrive са по скоро кръстоска между вертолет и дрон. Снимка: SkyDrive

Автомобилната компания Suzuki в сътрудничество с японската фирма SkyDrive ще започнат производството на летящи коли Flying Car заедно. Сглобяването на автомобилите-дронове ще стартира следващата пролет във фабрика на Suzuki в Шизуока. От Suzuki ще доставят и обучени хора, които ще помогнат на SkyDrive. Точните технически характеристики на летящата кола още не се обявени. 

Амбициозни проекти засега се фокусират върху два вида "летящи автомобили".  Технологията на нидерландците от Pal-V е като за класическа "летяща кола“ тип малък самолет с прибиращи се крила, докато на SkyDrive е по-скоро кръстоска между хеликоптер и дрон.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/