65 кг риба тон улови Иван

26 March 2023
БД Онлайн
Ангелов позира с впечатляващия жълтоперест тон
Ангелов позира с впечатляващия жълтоперест тон

Българинът хваща големия екземпляр във водите на Индийския океан 

Огромна риба тон улови българин на хиляди километри от родината!

Хасковлията Иван Ангелов успява да закачи на въдицата си 65-килограмов екземпляр, чиято дължина е сравнима с височината на изправен възрастен човек. Битката между човек и риба продължава няколко часа, но накрая въдичарят успява да вземе надмощие.

На въдицата се закача жълтоперест тон, като видът се води почти застрашен от изчезване с намаляваща популация. Гигантът е уловен на слайдер - вид риболов, при който плувката е подвижна.

"Изживяването е невероятно да уловиш тази огромна туна", споделя емоциите си Ангелов, който е част от фен клуб "Екзекуторс - ЦСКА".

Рибата е със сериозна дължина
Рибата е със сериозна дължина

За да сбъдне мечтания улов, Иван отпътува за югозападната част на Азия. Позиционира се в арабската държава Оман, като в продължение на дни всяка сутрин влиза с лодка в Индийския окен в търсене на перфектния екземпляр. Търпението му е възнаградено и накрая успява да закачи голямата риба тон. Ангелов е страстен любител на морския риболов и това е един от най-впечатляващите му успехи с въдица.

Максималната дължина на жълтоперестата риба тона е 2,4 метра, но повечето екземпляри са около метър и половина. Продължителността на живота им е между 5 и 9 години.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/