Защо някои мъже искат само секс, а не връзка

07 February 2023
Тина Арнаудова

Най-вероятно поне веднъж в живота си сте се чувствали така, сякаш мъжете, които срещате, искат просто секс, а не връзка. Надявам се да не сте го приели твърде лично, защото има някои особености, свързани с мъжкото мислене, с които трябва да сме наясно.

Въпреки че има мъже, които просто се интересуват от секса заради самото удоволствие, това не означава, че всяко пораснало момче действа по този начин.

1. Може да правите предположения въз основа на лош опит в миналото си
Ако сте имали поредица от свалки за една нощ, които сте очаквали да се превърнат във връзки, разбира се, ще сте изтощени и скептични относно правенето на секс с мъж, с когото излизате на първа среща. Това е напълно справедливо. Това, което не е честно, е да отхвърлите всеки мъж, който изпитва видима възбуда от вас, заради минали събития от сексуален характер.

2. Възможно е и вие да не изяснявате какво искате от него
Ако откриете, че излизате с мъже, които по всичко изглежда, че просто искат да правят секс, и след това никога повече не ви се обаждат, проблемът може да е какво търсите и колко ясно сте го изразили.

Жените изпитват голям натиск да не изглеждат „сериозни“ на първа среща. Мисля си обаче, че това са пълни глупости.

Ако това, което искате, е сериозна връзка, изградена с времето, кажете го. Заявете го по всякакъв начин. Кажете го още на първата ви съвместна вечеря.

Ако сте наясно с намеренията си, става много по-лесно да различите мъжете, които просто искат секс, от мъжете, които искат да изградят бъдеще с отдаден партньор.

3. Много мъже просто гледат на любовта и секса като на две напълно отделни неща
Много мъже и жени мислят за секса и любовта по различен начин. Дамите обикновено разглеждат двете неща като взаимосвързани, докато много господа гледат на секса и любовта като на отделни неща.

За да намерите мъж, който иска да изгради връзка и да се влюби, трябва да повярвате, че сте човек, който е достоен за любов, достоен за връзка с мил и отдаден партньор.

На първа среща няма какво да доказвате. Единствената ви работа е да бъдете автентичното си аз и да видите дали то може да намери дом при човека, който в момента ви подава хляба от другата страна на масата.

4. Някои мъже може да използват обещанието за връзка, за да ви манипулират
Понякога, за да се получат секс, мъжете се преструват, че искат връзки, защото разбират, че жените намират това за привлекателно.

Има лоши мъже. Непораснали момченца, които ще ви манипулират само за да получат достъп до леглото ви. Не може да се скриете от тях. Но това, което може да направите, е да се научите как да забелязвате сред тълпата.

Ако човек изглежда твърде интензивен или агресивен и това ви отблъсква - обърнете внимание на тези чувства. Разбира се, може просто да е прекалено нетърпелив. Но той също може да бъде огромен измамник, който ще каже всичко, за да ви увлече по себе си.

Няма нищо лошо в правенето на секс заради секса. Добрият секс е фантастичен и дори лошият секс си остава секс. Но ако сексът, който правите, ви кара да се чувствате кухи и предадени, това може да се дължи на една от изброените по-горе причини.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/