Млади ловци в Момчиловци извадиха диво прасе от яма, вместо да го отстрелят (Видео)

01 November 2022
Валентин Хаджиев
Майката на малките прасенца паднала в яма и без помощта на ловците нямала да може да излезе.
Снимка и видео: ЛРД- Момчиловци
Майката на малките прасенца паднала в яма и без помощта на ловците нямала да може да излезе. Снимка и видео: ЛРД- Момчиловци

Седем млади ловци от дружинката в смолянското село Момчиловци спасиха диво прасе, което открили в яма. Животното било видяно случайно в местността"Момчил юнак" и групата млади членове на ловната дружинка в селото му се притекли на помощ, съобщи кметицата на родопското село Сийка Суркова.
Дивото прасе е било майка и група малки прасенца чакали майка им да бъде спасена. Без нея те не биха могли да оцелеят. "Животното е над 100 килограма и излезе невредимо, след като ловците изградиха изкуствен подход от камъни и дървета", каза председателят на ловната дружинка в Момчиловци Костадин Величков.
"Браво на младежите, спасиха дивото прасе, макар че можеха да го отстрелят" , коментираха останалите авджии в селото.
Момчиловските авджии отчитат добър старт на ловния сезон. От началото му до сега те са отстреляли 17 глигана, като един от тях е трофеен. С над 5 т. царевица дружинката подхранва дивеча. За сърни и елени са създадени повече от 20 солища.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/