Тодор Славков: Дължа всичко на баща си и Тодор Живков

13 May 2022
Лили Ангелова
Тошко с баща си като малък
Тошко с баща си като малък

Вчера Батето щеше да стане на 82 г. 

Всеки ден си мисля за баща ми, ще изпълня заръката му да имам син

"Всеки ден си мисля за баща ми - Иван Славков. На него и на дядо ми Тодор Живков дължа всичко. И да, продължавам да работя по последния му съвет, преди да си отиде - да имам син." Това казва любимецът на народа Тодор Славков за покойния си баща Иван, който, ако беше жив, на 11 май щеше да стане на 82 години.

"Десетина дни преди да си отиде, татко ме извика в болницата. Не можеше да говори, защото беше интубиран, но на листче с печатни букви ми написа: "Прави син!". Пазя си листчето. И работя по въпроса", казва с усмивка Малък Тошко.

Малък Тошко днес
Малък Тошко днес

Плейбойството, което е наследил от баща си, не смята, че някога ще надмине, но и той се изумил от приликата си с него едва когато се видял по телевизията. "Не само визуално си приличаме, имаме и еднаква енергия", казва Славков-младши. "Още изпитвам мъка. Това е много странно, защото, колкото повече време минава, толкова по-силна мъка изпитвам и ми липсва. Но със сигурност е по-лесно да загубиш родител на тези години, отколкото, когато загубих майка си, когато бях на 10. Тогава просто не можех да осмисля какво е станало, не можех да приема, че е възможно нея да я няма. Чувал си за смъртта, но никога не си си представял, че ще се случи на теб или в твоето семейство. Смъртта и на двамата ми родители отвори огромна празнина в мен. Аз обядвах с баща ми ден преди да влезе в болницата. Беше в добро настроение. За всички нас беше изненада, като му поставиха диагнозата фиброза на белите дробове. Единият му бял дроб въобще не функционираше, другият работеше на 20%, а фиброзата се развиваше много бързо. Лекарите направиха всичко възможно и до края той запази духа си и нито за секунда не се предаде", казва Тодор Славков.

Тодор Живков
Тодор Живков

Според Тодор Славков не само на него и на роднините му е мъчно за баща му, но на вдовицата Валя е най-трудно. "При нея сигурно тази липса е още по-голяма, та те живееха по 24 часа заедно", казва с тъга Тодор Славков, вече загърбил пиенето, купоните и шумните компании.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/