Бивш политик дава за благотворителност 565 000 лв., ако осъдят обвинените за убийството на съпругата му

24 January 2023
24 часа
Михов и Веринян са задържани от миналата година.

СНИМКА: БИ ТИ ВИ
Михов и Веринян са задържани от миналата година. СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Делото за отвличането, грабежа и смъртта на Еранухи Пехливанян тръгна от третия опит в съда в Русе

Кръвнината от 500 хил. лева и възстановените 65 хил. лева от грабежа на Еранухи Пехливанян ще бъдат дарени за благотворителност. Това съобщи адвокатът на нейното семейство Венцислав Великов на първото заседание по делото за убийството на жената в Русе. Той представлява нейния съпруг - бившия общински съветник в крайдунавския град Бедрос, и сина им Рафи. 

Бедрос Пехливанян
Бедрос Пехливанян

57-годишната собственичка на аптеки беше убита на 11 януари м.г. Делото бе внесено в съда още миналата година, но бе отлагано 2 пъти.

Първият път съдебният заседател Мариан Димитров си направи отвод заради познанството си със семейство Пехливанян и заради заболяване на съдия от състава.

На заседанието в понеделник двамата обвинени - Михаил Михов и Гарабед Веринян, не признаха вината си.

Те са подведени под отговорност за 3 престъпления - за отвличане, за грабеж на около 65 хиляди в левове и в евро, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления.

Ако бъдат признати за виновни, могат да получат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Адвокатите на двамата мъже се съгласиха да не бъдат разпитвани част от свидетелите. Така за верни се приемат показанията им в досъдебното производство. Ще бъдат разпитани само петима, както и всички вещи лица. Делото по същество ще започне на 7 февруари. И двамата подсъдими опитват да изкарат другия виновен.

Еранухи Пехливанян бе уважавана бизнес дама в Русе. Вероятно заради успешния ѝ бизнес става обект на грабеж. Според обвинението двамата обвинени я следили около месец, преди да я отвлекат и убият на 11 януари 2022 г.

Според прокуратурата първо към нея се приближил Михаил Михов, който се представил за полицай и носел униформа. Поискал личната карта на жената, дори ѝ сложил белезници. След това взел 20 000 лева от Еранухи Пехливанян. Тогава, твърди обвинението, Михов принудил жената да се качи в автомобила на Гарабед Веринян.

Двамата закарали Пехливанян до дома ѝ, защото знаели, че там има още пари. Принудили я да им даде още общо 45 000 лева. Първоначалният им план бил само да я ограбят.

Притеснили се обаче, че Еранухи успяла да ги види отблизо. Чула гласовете им. Жената успяла да види и колата, в която я преместили в покрайнитите на Русе. Затова решили да я задушат. Тъй като се притеснявали, на следващия ден се върнали и разчленили трупа. Частите от него изхвърлили в покрайнините на едно от селата на около 30-ина км от Русе в река Русенски Лом.

Въпреки опитите да се измъкнат обаче, двамата бяха задържани бързо и оттогава са в ареста.

Два месеца след убийството Бедрос Пехливанян напусна общинския съвет в Русе, без да обяви причините. Той бе председател на групата на ГЕРБ.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/