Джин от Би Ти Ес постъпва в армията на 13 декември

24 November 2022
24 часа
Джин от Би Ти Ес
Инстаграм; Instagram
Джин от Би Ти Ес Инстаграм; Instagram

Джин, най-възрастният член на южнокорейската група Би Ти Ес, започва задължителната си военна служба от 13 декември, съобщи Ройтерс. Агенцията цитира публикация на местния в. "Аджу бизнес дейли", позоваваща се на южнокорейски военен източник, предаде БТА.

Изпълнителят Джин навършва 30 години на 4 декември. Той ще служи в едно от военните подразделения в страната, след като премине петседмично обучение, посочва вестникът.

Говорителите на мениджърската агенция на кей поп групата и на Министерство на отбраната на Република Корея отказаха да потвърдят информацията.

Миналата седмица с публикация в социална мрежа Джин намекна, че се отправя към позиция на "фронтовата линия".

През октомври, след дълги години неясноти и несигурност, членовете на групата обявиха, че ще преминат задължителната за страната военна служба, като пръв ще бъде Джин. Изпълнителите планират да се отдадат на индивидуални творчески проекти и да се съберат отново през 2025 г., когато всички би следвало да са отслужили, съобщиха мениджърите им от компания HYBE.

По закон всички здрави мъже в Република Корея на възраст от 18 г. до 28 г. трябва да служат в армията на страната за период от 18 до 21 месеца. Изключения или съкратена военна служба се предвижда за представители на няколко категории южнокорейци като медалисти от Олимпийски и Азиатски игри, класически музиканти и танцьори, отличени с водещи награди в конкурси. Южнокорейски депутати призоваха преди време момчетата от Би Ти Ес да бъдат освободени от военна служба, предаде БТА.

Министърът на отбраната на страната предложи Би Ти Ес да изнасят концерти в чужбина за периода, в който членовете на групата служат в армията.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/