“Вог” постави българин в топ 10 на изгряващите дизайнери (ВИДЕО)

05 March 2021
Павлина Трифонова
Антонио Вътев
Антонио Вътев

Антонио Вътев привлече вниманието на модната критика в Лондон с новата си колекция

27-годишният Антонио Вътев намери място сред 10-те изгряващи звезди на световната мода в класация на британското издание на “Вог”. Българинът впечатли модната критика на Острова, след като показа новата си колекция за следващата зима по време на Седмицата на модата в Лондон. Заради коронавируса събитието тази година се състоя онлайн, което според списанието, смятано за библия в света на модата, е добавило още по-голямо предизвикателство пред дизайнерите.  Моделите на Вътев са повлияни от 70-те години и идеята, че отново трябва да започнем да мечтаем.

Моделите на Вътев са повлияни от 70-те години и идеята, че отново трябва да започнем да мечтаем.

Вътев представя моделите си чрез клип, в който основната тема е Космос, но пътуването му към него е назад във времето. “В средата на 70-те години хората мислеха за бъдещето по толкова различен начин и създадоха толкова много неща, свързани с него. Сега нямам усещането, че някой от нас прави това. Ние мислим само как да се върнем към нормалното, към миналото”, казва българинът. Така той обяснява ретро елементите в своите модели, както и използването на кожа и ръчно плетени пуловери. Модната критика посочва, че дизайнерската му работа е повлияна от неговите корени, това усещане се засилва и от българската фолклорната музика, с която е озвучен клипът.

Това не е първи успех на Вътев на пренаситената английска сцена. През 2014 г. роденият в Стара Загора творец спечели конкурс да изложи свои колажи в една от най-прочутите британски галерии Tate Britain.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/