“Бургаааас” - вика с пълно гърло Рафи от прозореца на колата си, щом стигне родния град

08 December 2021
Виктория Костова

По повод празника на Бургас потърсихме хора, свързани с този град, но които в момента не живеят в него.

Те разказват за родния град и хората му, за любимите случки и места, за забележителностите му, за хумора и разбира се, за морето, вълните и вятъра, за странностите и характерните навици на жителите на любимия Бургас.

Първото нещо, което прави певецът Рафи Бохосян, когато стигне до родния си град Бургас, е да отвори прозореца на колата и да извика с пълно гърло “Бургаааас”.

Правата отсечка след края на магистралата за влизане в града е и най-вълнуващото място за него, защото оттам се вижда целият град. Рафи не само харесва родния си град, а го обича с цялото си сърце. Любими са му сутрините, когато дрезгаво грачещите гларуси го събуждат, дългите разходки по брега на морето, когато той е бос, дори в най-студените месеци, за да усети “стоплящата душата ледена вода”.

“Обичам да обикалям безцелно с колелото, за да се насладя на красивата гара, пристанището, Морската градина, моста, казиното, летния театър. И стигам чак до солниците. А най-удовлетворяващото е да “уцеля” правилно времето, за да гледам залеза, силуета на града и обагреното с различни цветове небе.”

За Рафи всички спомени от Бургас са много скъпи, но едни от най-хубавите са свързани с Никулден.

“Стана традиция с приятели винаги да се събираме тогава в Бургас. В този ден можеш да усетиш невероятна енергия и радост, която се рее из улиците. И едни от най-любимите ми концерти са точно тези за празника на св. Николай Чудотворец на Тройката или пред общината - когато излизам да пея пред хиляди бургазлии - емоцията е неописуема. Любимият спомен е винаги последният, защото си тръгвам с мисълта и желанието, че няма да бъде последният и скоро предстои следващ”, добавя Рафи.

Певецът свързва родния си град само с хубави емоции и спомени, но освен това за него Бургас е един от най-бързо развиващите се градове. Той прави това смело твърдение, защото много пътува из цяла България.

“За последните 10 години виждам огромна промяна. Знам, че има много неща, които могат да се подобрят - разликата е, че в Бургас общинската администрация работи активно и упорито да се решат максимално проблемите на хората и да направят града още по-добро място за живеене”, казва Рафи.

Този град не е само родният град за Рафи.
Бургас му е дал първите стъпки във всичко, с което се занимава сега.
“Имам късмета, че съм роден в град на творци, изпълнен с любов към изкуството и развиващ младите си таланти”, казва Рафи.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/