Хиляди коли на Tesla заключени с часове заради проблем със сървъра

20 November 2021
Георги Луканов

Много собственици на Tesla по цял свят не можаха да използват автомобила си с часове. Причината бе проблем със сървъра на автомобилния производител, който попречи на шофьорите да отворят или стартират електрическата си кола със смартфона си. Те не можеха да шофират, ако не бяха взели и стандартните ключове за колата си със себе си.

Главният изпълнителен директор на емираканската фирма Илън Мъск лично отговори на туит от южнокорейски шофьор, който съобщи, че неговият iPhone не може да се свърже със собствения му Tesla Model 3. Мъск обясни, че вероятно това се дължи на проблем със сървъра. Няколко часа по-късно милиардерът туитира, че проблемът е разрешен и се извини.

Проблемът изглежда е възникнал в цял свят. В Twitter могат да се прочетат оплаквания от САЩ, Република Корея и Германия. Един от тях се твърди, че хиляди собственици на Tesla не могат да използват колата си. „Аз съм един от тях. Казаха, че ще помогнем на околната среда, като притежаваме електрическо превозно средство, но не мислех, че ще направя това, като "ходя пеша“, коментира язвително клиентът на американската компания.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/