БГ семейство пробяга маратона в Чикаго

27 October 2021
БД Онлайн
Въпреки трудностите двамата съпрузи се включват в бягането / СНИМКИ: Личен архив
Въпреки трудностите двамата съпрузи се включват в бягането / СНИМКИ: Личен архив

На едно от 6-те най-дълги трасета в света 

Даниела и съпругът й преминават 42 км, на финала ги чакат децата им 

Българско семейство пробяга маратона в Чикаго!

Състезанието, което е с дължина повече от 42 км, поради което се нарежда на 6-о място в света, не се опря на Даниела Иванова и нейния съпруг. Те бяха сред състезателите, успели да преминат финиша заедно с още стотици бегачи и двама олимпийски шампиони.

"Мога официално да кажа, че със съпруга ми преминахме един от 6-те големи маратона в света - Чикагския. Това беше невероятно преживяване, но и едно от най-трудните неща, които съм правилa досега. Имаше над 35 000 бегачи и олимпийци. Маратонът беше толкова добре организиран, наоколо имаше станции за помощ и вода, охрана и много подкрепяща публика, която ни мотивираше", написа Даниела в социалните мрежи, като сподели кадри от маратона и от завоювания медал.

Даниела щастлива по време на маратона
Даниела щастлива по време на маратона

Сънародничката ни, която от години живее в Щатите, признава, че е имало моменти, в които е искала да се откаже, но нейна голяма опора е бил съпругът й, който не спирал да я мотивира.

"Част от трасето беше изключително предизвикателна. Децата ни чакаха на финала заедно с майка ми и цялото семейство", споделя тя.

Фамилията се включва в маратона като част от бегачите на американската организация Imerman angels, чиято цел е да предоставя безплатна подкрепа на хората, диагностицирани с рак. Голяма част от участниците могат да дарят средства на фондацията, като те се преразпределят за подкрепа на раково болните.

Семейството получава и медал за участието си
Семейството получава и медал за участието си

"Благодаря на всички, които дариха за набирането на средства. Вашият принос означава много за мен и за пациентите с рак по света. Мисията на Imerman angels е да променят живота по целия свят", добави още Даниела.

Това е първият маратон в Чикаго след началото на световната пандемия. Историята помни и българина Георги Кърджалийски, който през 2019 г. го пробяга в името на децата на България.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/