Когато Мангъров се лее отвсякъде, всички станахме на мангър*

22 September 2021
Георги Банов

Уж свободните медии на Запад отдавна забраниха антиваксърите. А у нас сме били на 112-о място?!

Добре де, антиваксъри сме. И мрем. Направо се направихме на мангър. И точно в преносния смисъл се крие всичко.

Цял свят разбра, че ваксините помагат. Не да не се заразиш или пък да посееш зараза. Просто да не те включват на вентилатор или пък близките ти да търсят спешно погребални услуги. Не, ние се направихме на мангър.

Защото имаме свое знаме и всички сме негови последователи. Вярно има такива, които продължават да вярват, че Бил Гейтс ги чипира, а НАТО е пуснал всички свои самолети да сеят химичен пневмотит. Или пък последователите на

супертеорията,

че във ваксината

се съдържа

луциферин,

разтворен точно в 66,6 дестилиран фосфатен буферен разтвор. Найс, а? Всичко е ясно. Но тези хора са по-скоро за психиатрията, а както е известно, в Курило има ограничен капацитет.

Да се върнем на мангърите. Е, как не успяхте за толкова време някой да затвори устата на този човек? Няма ли някакви съсловни организации, държавни служби, някой с авторитет в тази България?

Ние сме били на 112-о място по свобода на словото. Дрън, дрън. Това е, защото някой ни държи там. Колкото и да ви е мъчно, сме на първо! И то далеч пред всички останали. Защото, ако някой като доцент Атанас Мангъров се появи в онези, западните,

нямаше да

помирише ефир

Да, отразяват се протестите, но не се дава думата на тези, които ги подстрекават.

А в България той само където не тече от чешмата. Както се казва, страх ме е да отворя хладилника. И без това е празен, пък ще вземе да изскочи и от него.

Според него всичко, което се прави по света, е грешно. Той, славният лекар, постоянен носител на Нобеловата награда за медицина. Прегледах всичките от 1901 г. насам, когато носител е Емил фон Беринг за работата му по серумната терапия, основно за лечението на дифтерия, до 2020 г., когато печелят Харви Алтър, Чарлз Райс и Майкъл Хоутън за откриването на вируса на хепатит С. Български имена няма. Тазгодишната ще стане ясна най-рано на 4 октомври, но и там го няма. Заради това обявявам Нилс-Йоран Ларсон (професор по митохондриална генетика), Оле Кьомпе (професор по ендокринология), Кристофър Хьог (професор по клетъчна и молекулярна биология), Гунила Карлсон-Хеденстам (професор по имунология), Пер Свенингсон (професор по неврология) и Томас Перлман (професор по биология на молекулярното развитие) за най-големите тъпанари на планетата. Особено тази Гунила. Как може да не знае за доцента, бе? Тя на кой свят живее?

В цяла България

няма кой да му

затвори устата,

а тези нещастници се подиграват с него. Какво като са някакъв си Нобелов комитет? Да не би да знаят повече от него? Не, явно са си прости дебили, набутани там по политически причини.

Наглостта е пълна, като се прочете какво е казала тази гореспомената Гунила на 11 септември тази година, когато се появи изследването в САЩ, което уж твърди, че неваксинираните се заразяват 4,5 пъти повече от ваксинираните, 10 пъти е по-голяма вероятността да влязат в реанимация и 11 пъти - да умрат.

“Тези резултати са уникални. Никога преди не сме били в ситуация, в която има пандемия и голяма програма за ваксинация и в същото време да можем да следим в реално време какво се случва. Резултатите наистина показват, че ваксините работят”, твърди тази празноглава шведка.

А, бе, блондинко смотана, ела в Мангърия, преди известна като България. Да видиш истинските учени какво говорят. И как няма кой да им опонира. Няма лекарски съюз, няма здравно министерство, никой. Всъщност какво да очакваме от държави, където само за лафа с пръчките преди месеци този, който го е изрекъл, отиваше в затвора за ненавист към човечеството. Или поне по-възрастната част от него.

Такива в

България ги

канят по

телевизиите,

радиата,

дават интервюта всеки ден. Айде на бас, че там, при свободните медии, няма как да се получи. Покажете ми едно интервю на антиваксър в “Таймс”. Няма да го намерите.

Някакви си лекари, които се борят с коронавируса, твърдят, че 98% от хората при тях не са ваксинирани. Ми още по-добре бе, хора. Стандният имунитет е само на крачка, какво ревете. Били сме номер 1 по смъртност в Европа. И какво от това? Сухи пръчки, сър. Бебета, тийнейджъри, млади хора. Мангър. Доброто време идва.

Няма как да е по друг начин, след като чак месец след началото на поредната вълна Министерството на здравеопазването пусна плахо следната статистика с дата 15 септември:

За последния 14-дневен период (от 01.09 до 14.09.2021 г.):

- относителният дял на постъпилите за болнично лечение пациенти със завършен ваксинационен курс (поставени 2 дози при двудозовите и съответно 1 доза при еднодозовите ваксини) е 7,2% от всички хоспитализирани с COVID-19;

- хоспитализирани в лечебни заведения с доказан COVID-19 са 6488 души, от които със завършен ваксинационен курс са 468.;

- относителният дял на лицата, постъпили за интензивно лечение, е 0,3% от всички хоспитализирани за периода, или 20 души от общо 6488 - приети в лечебни заведения с COVID-19.

За периода от 01.03. до 14.09.2021 г. относителният дял на починалите лица със завършен ваксинационен курс е 0,67%, или 64 души от общо 9494 починали лица с COVID-19 за съответния период.

На 21.03.2021 г. е регистриран първият смъртен случай на COVID-19 при пациент със завършен ваксинационен курс.

Може би трябваше да уври някоя бетонна глава в сградата, че това трябваше да бъде пускано още от първия ден. Знаят ли чиновниците в тази сграда за периода 1.03. до 14.09.2021 г. колко интервюта е дал доцент Магъров? Със сигурност повече от бройката на ваксинираните. Планът за ваксинацията бе загърбен, защото го направили лошите. Окей. Ама какво стана с онези, известните, които щяха да агитират. Направиха една пресконференция, снимаха се и изчезнаха. Някой да даде отчет за тяхната работа? Няма как, защото просто нищо не свършиха.

Пропуснахме лятото, докато другите се подготвяха. За нас

по-важно от

човешкия живот

се оказа

изчегъртването

А срещу това е цяла стена - мангъри, отказващи чипиране, славни пилоти, които отказват да пръскат пневмотита. И това не е само в социалните мрежи. Това са новинарски сайтове. Как пък не намериха сили в президентството да напишат два реда официално, да не се четат този и този сайт, че пишат лъжи за пандемията. Няма да е сложно.

Иначе сме на мангър. В преносния смисъл.

* Мангър - според българския тълковен речник - малка медна монета в миналото и в преносен смисъл - без стойност, нищо

Атанас Мангъров
Атанас Мангъров

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/