Бил Гейтс и Мелинда се разделят след 27 години брак

04 May 2021
24 часа онлайн
Бил и Мелинда Гейтс
Бил и Мелинда Гейтс

Основателят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че той и съпругата му Мелинда Гейтс се разделят след 27 години брак. Това предадоха световните медии.

"Вече не вярваме, че можем да израстваме заедно като двойка. Взехме решението да сложим край на брака си”, написа двойката в туитър.

Те имат три деца и фондация, която работи по целия свят в помощ на хората да водят здравословен и продуктивен живот.

Разводът ще отвори въпроси за съдбата на богатството на Гейтс, голяма част от които все още не е дарена на фондация "Бил и Мелинда Гейтс".

Бил и Мелинда Гейтс молят да се запази правото на лично пространство, на тях двамата и на цялото им семейство сега, когато те навлизат в нов живот.

Бил Гейтс е един от най-богатите хора в света на стойност около 124 милиарда долара според Forbes.

Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" е похарчила милиарди в борба с каузи като инфекциозни заболявания и насърчаване на ваксинациите при деца. Заедно с инвеститора Уорън Бъфет - Гейтс стоят зад Giving Pledge, който призовава милиардерите да се ангажират да раздадат по-голямата част от богатството си за добри каузи.

Миналата година Бил Гейтс, който в миналото беше най-богатият мъж на света, каза, че се оттегля от борда на Майкрософт, за да се фокусира върху филантропията. Гейтс беше начело на Майкрософт до 2000 г. и после постепенно намали ангажимента си в компанията, която съоснова с Пол Алън през 1975 г. Той беше председател на борда до 2014 г., след което остана негов член до 2020 година.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/