Новак Джокович сам на върха - спечели за 7-и път големия "Мастърс"

20 November 2023
24 часа
Новак Джокович
Новак Джокович

Новак Джокович обича рекордите и ги колекционира при всяка възможност.

Сръбската суперзвезда на тениса вече е първият със 7 титли от финалите на АТП. За голямо разочарование на зрителите в Торино 36-годишният майстор победи 6:3, 6:3 Яник Синер. По ирония на съдбата точно италианският талант остави Джокович в турнира, като в предварителната група се наложи над датския терминатор Холгер Руне.

Със 7 титли от големия "Мастърс" Новак задмина швейцарската легенда Роджър Федерер. Общо в кариерата си Джокович има 98 купи от турнири на АТП и отбелязва своята седмица номер 400 начело на ранглистата.

С 55 победи през сезона сърбинът стана вторият с поне толкова спечелени мача за година след навършени 35. Другият е Кен Роузуол през 1970 и 1973 г.

Двукратният шампион от Sofia Open Синер е първият италианец, стигнал финал в този турнир.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/