Новак Джокович няма намерение да спира, след като пренаписа историята на мъжкия тенис

16 September 2023
24 часа
Григор Димитров и Новак Джокович бяха съотборници в Световната лига през декември в Дубай.
Григор Димитров и Новак Джокович бяха съотборници в Световната лига през декември в Дубай.

Новак Джокович заяви, че няма намерение да спира, след като пренаписа историята на мъжкия тенис.

36-годишният Джокович тази нощ спечели рекордна 24-а титла от Големия шлем, изравнявайки постижението на австралийката Маргарет Корт, след успех в три сета на финала на Откритото първенство на САЩ над руснака Даниил Медведев.

"Продължавам. Чувствам се добре в тялото си. Усещам подкрепата на хората, на отбора и на семейството ми. Тези моменти и емоции ме мотивират всеки ден, в който не участвам в състезания", коментира белградчанинът след триумфа в Ню Йорк, предаде БТА.

Джокович спечели три от четирите турнира от Големия шлем през сезона - в Австралия, Франция и сега в САЩ, а на четвъртия - игра финал в Лондон, загубен в пет сета от испанеца Карлос Алкарас.

"Турнирите от Големия шлем, както съм казвал многократно в последните години, винаги са били моята цел и приоритет през целия сезон. Не играя толкова много на другите турнири, старая се да концентрирам подготовката си така, че да бъда оптимално готов и на върха на формата си в шлемовете", каза още той.

Джокович призна, че му минават и мисли да края на кариерата, но все още чувства, че е способен да играе на най-високо ниво и да печели големите турнири.

"Да, понякога се питам: "Колко още ще продължавам да играя? Нуждая ли се от това след всичко, което съм постигнал? Тези въпроси са в главата ми. Но знаейки, че мога да играя на най-високо ниво и да печеля най-големите турнири в този спорт, не искам да спирам с тениса, когато съм на върха и продължавам да играя по начина, по който го правя в момента", заяви Джокович.

След триумфа си на "Флашинг Медоус" сърбинът облече фланелка с обща снимка на него и на загиналия в катастрофа с хеликоптер заедно с дъщеря си през 2020 година Коби Брайънт и с числото 24 - един от номерата, които използваше легендарния баскетболист на Лос Анджелис Лейкърс в кариерата си.

"Коби беше много близък мой приятел, често говорехме за манталитета на победител, когато имах проблеми с контузии и се опитвах да се върна на корта, да тръгна отново към върха. Той ми даваше съвети и беше един от хората, на който най-много разчитах за това. Подкрепяше ме истински. Това, което се случи с него и дъщеря му преди няколко години, дълбоко на нарани. Спомних си, че 24 е номерът, който той носеше, когато стана легенда на Лейкърс и на световния баскетбол. Затова си помислих, че ще бъде хубаво по този символичен начин да го почета за нещата, които е направил и постигнал", обясни Джокович.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/