Луис Хамилтън: Оцелях по чудо

14 September 2021
24 часа
Луис Хамилтън
Луис Хамилтън

Световният шампион във Формула 1 Луис Хамилтън призна, че е оцелял по чудо и с Божията помощ в катастрофата по време на състезанието за Голямата награда на Италия.

На “Монца” автомобилът на Макс Верстапен бе изхвърлен във въздуха от бордюра и се приземи върху този на Хамилтън, като дясното задно колело попадна точно върху главата на Хамилтън. Блитанецът обаче не пострада заради ореола над кокпита.

“Извадих огромен късмет и благодаря на Господ за съществуването на ореола. Само той ме спаси, тъй като предпази тила ми. Досега не ме беше удрял болид по главата и претърпях шок. Истински благодарен съм, че още съм жив. Чувствам се благословен.

Сякаш някой бдеше над мен в този момент. Карам в моторните спортове от много години насам и всеки ден съм подлагал живота си на опасност. Очевидно обаче, чак след като се сблъскаш с подобно нещо, започваш да премисляш начина си на живот”, каза носителят на 7 титли.

Заради инцидента Верстапен бе наказан с 3 места по-назад на старта в Русия.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/