Какво забравихте (или не сте знаели) за Емил Кошлуков

13 June 2021
Емил Кошлуков
Емил Кошлуков

Служебният културен министър Велислав Минеков атакува остро шефа на БНТ Емил Кошлуков. Минеков пише писма и обвинява, Кошлуков отговаря, че такава намеса в независимостта на медиа е възможна само в Северна Корея.
Но Емил Кошлуков е отдавна на обществената сцена и е преживял много битки.
Първата е още през 1985 г., когато в казармата е осъден на затвор по политически причини - по обвинение в противодържавна дейност.
Освободен е предсрочно от затвора и става студент по английска филология в Софийския университет.
Когато през 1989 г. Тодор Живков пада и се появява опозицията СДС, 24 -годишният Емил Кошлуков е един от лидерите там. С имидж на млад бунтар и дисидент, основава Независимо студентско дружество. Запомнящо се лице от първите митинги срещу БКП. Участва като делегат от СДС в Националната кръгла маса, договорила Великото народно събрание. После е в първите редици на бурните протести, довели до оставката на президента Петър Младенов.
През 1991-1996 г. учи политология в Калифорнийския университет, Санта Барбара.
Когато Симеон Сасккобургготски се завръща в България и печели изборите през 2001 г., Кошлуков е един от депутатите на НДСВ. През 2004 г. основава партия Новото време.
СЕМ го избра за генерален директор на БНТ през 2019 г.

Коментари

Кочо Честименски в 05:47 на 14 Jun 2021
Значи излиза от затвора и хоп, в Софийския, и то английска „западна“ филология. Много грижи за израстването на Емилчо са положени от НЯКОГО за напълно подставеното лице Кошлуков. Един Батманчо на нескончаемия преход.
ПЛАМЕН в 20:12 на 15 Jun 2021
ЦРУ
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/