Пускат електромобил, добиващ криптовалута

05 June 2021
24 часа

Канадската компания Daymak продължава работа над електромобила Spiritus, който трябва да влезе в производство през 2023 г., информира NOVA. 

Разработчиците съобщават, че той ще разполага с необикновена функция: Spiritus ще стане първият електромобил, който ще може да добива криптовалута по време на зареждане на станцията.

Предварителните заявки вече се приемат, като плащането му също може да стане с криптовалута. Както става ясно, триколесният електрически модел ще може да добива най-различни криптовалути – от Dodgecoin до Bitcoin. За целта е разработена специална инфраструктура, наречена Nebula, за която е подадена заявка за патент. Тя включва в себе си специфична технология и дигитален портфейл.

Daymak обещава, че всеки път, когато Spiritus бъде включен да се зарежда, той гарантирано ще носи възвръщаемост на собственика си. Компанията разработва и своя иновативна зарядна станция, за която също са подадени документи за патентоване. Чрез портфейла Nebula Wallet ще може да се съхранява криптовалутата, както и да се правят трансакции. От 1 юни Daymak приема поръчки за Spiritus, който компанията определя като най-бързия 3-колесен електромобил.

Базовата версия Deluxe трябва да гарантира до 300 км пробег. Топ модификацията Ultimate обещава до 480 км, а ускорението от 0 до 97 км/ч ще става за по-малко от две секунди. Планът е моделът да влезе в производство през 2023 г.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/