11 млн. евро за Bugatti La Voiture Noire!

04 June 2021
Георги Луканов

Bugatti представи най-скъпият си модел - La Voiture Noire. Поръчковият "черен" автомобил струва 11 милиона евро и бе показан като концепт още преди две години на салона в Женева като най-скъпият сериен автомобил в света. С представянето преди няколко дни на Rolls-Royce Boat Tail на стойност 23 милиона евро, Bugatti La Voiture Noire обаче вече не е най-скъп. Според американската преса ролса е поръчан и купен от звездната музикална двойка Джей Зет и Бионсе.

"Черното бугати" е съвременна интерпретация на 57 SC Atlantic, като направата му отнема около 65 000 инженерни часа. Разстоянието между осите се е увеличило с 250 милиметра в сравнение с "обикновения" Chiron, а общата дължина е набъбнала с 450 мм. Купето на суперколата е наситено с въглеродни влакна и прозрачен лак, който компанията нарича "гланцов черен въглерод". Bugatti твърди, че специалната боя "практически не отразява, но създава много напрежение и драма".

Колата има фарове с над 25 индивидуално фрезовани елемента във всяка група. Предната решетка е отпечатана на 3D принтер, а ултрашироката LED светлинна лента отзад е първата такава за Bugatti. Вътрешността е с изцяло кожена тапицерия с покритие Havana Brown.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/