Димитър Бербатов се кандидатира за президент на БФС

21 March 2021
Георги Банов

Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на БФС на конгреса през юни, съобщи "24 часа". До момента се знаеше, че той ще е в екипа на досегашния член на изпълкома Петър Величков. Двамата остават заедно, но този път един от най-добрите футболисти на България за всички времена е решил да мине напред.

Очаква се Бербатов да получи подкрепата на други знакови футболни хора, като бившия капитан на националния ни отбор Стилиян Петров, който със сигурност ще му помага. Петров има доста добри международни връзки, след като завърши магистратура по програма на УЕФА.

На 13 май, когато се оттегли от националния отбор на България, Бербатов заяви: Аз се оттеглям от националния отбор, не от България. Аз си оставам българин, и се надявам хората да уважат решението ми. Когато някой ден не съм активен футболист, можете да ме потърсите, за да ви оправя футбола. Сега пазя дистанция, но след няколко години ме потърсете, и ще ви кажа нещата.

Бербатов прекрати кариерата си на 19 септември 2019 г. След това завърши НСА, специалност "спортен мениджмънт" и има треньорски лиценз "А". В момента е помощник-треньор в "Етър".

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/