Голият Готи, който отиде за кебапчета до Дубай

26 February 2021
24 часа

Досегашните му избраници Пищова и Банева достигаха на избори до 0,39%, сега стана аватар на Васил Божков

“Аз имам бира. Аз имам шкембе. Ъ-ъ-ъ. Бирено шкембе.

Аз имам ракия. Аз имам мезе. Ъ-ъ-ъ. Ракиено мезе.

Няма кой да ни спре, няма кой да ни спре.”

С този рефрен тръгна на избори укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков след всички люти закани към политическия елит с какви разкрития ще го разгроми. Изпя го преди година новият му човек - “мандатоносителят” Георги Георгиев с псевдоним Готи.

Кой е Готи и

защо прескача от

чалга сцената

на политическата?

Още през 2014 г. регистрира политическа партия Българско национално обединение, но тя остава в пълна неизвестност до момента, в който издига като кандидатпрезидентска двойка Митьо Пищова и Радо Шишарката през 2016 г., която събра 0,39%. Всъщност именно колоритният търновец, почитател на всякакви миски, единствен с охота разказва за Георгиев - как се намерили по конкурсите и открили, че шоуто и политиката вървят заедно. (Какво казва Пищова - виж долу.)

Какви точно са политическите цели на обединението на Георгиев, днес вече е трудно да се проследи - още в деня, в който той обяви, че припознава напълно целите на Божковата партия “Българско лято” и ѝ отстъпва 100% от листите си. При опит да се отвори интернет страницата на БНО следва директно препращане към дубайската партия.

По-стари справки сочат, че партия БНО, е публикувала “националистически манифест”. Според него “всеки български гражданин ще трябва да се определи от коя страна на барикадата ще застане с гласа си”. “Господари или Роби - това е новото историческо съдържание днес. Велика и могъща Национална Държава, каквато сме били хиляди години, или роби на световната банда ГЕЙТС - РОКФЕЛЕР - РОТШИЛД - СОРОС”, пише в този манифест. Певецът политик громи ВМРО, НФСБ, “Атака” и “Воля” като псевдопатриоти”, които подкрепят правителството и така играят “на страната на ЗЛОТО - Глобалистите”.

И ако

до издигането на

тандема Пищова -

Шишарката всичко още

е в лековатия жанр,

то с кандидатурата на Евгения Банева за евродепутат от БНО през 2019 г. нещата вземат друга посока. Георгиев не казва защо прави хода, зад който личи отчаян опит на бизнесдамата, която взе 0,12%, да добие имунитет. В крайна сметка и тя, и съпругът ѝ Николай Банева изкараха месеци в килията, а Готи сне доверие от тях и обяви работата за грешка.

През есента на същата година вече се хвърли лично в голямата политика - кандидатира се за столичен кмет. Остана в историята с кичозния плакат, на който е чисто гол и прикрива интимните си части с огромна тиква. Слоганът му - ще прави от нея тиквеник за народа. Но все пак и тогава имаше повече шоу, отколкото сериозни игри в начинанието.

През лятото на 2020 г. той вече

се разхожда сред

протестиращите

на жълтите павета. От кадрите, които качва в социалните мрежи през годините, е видно, че много обича да се снима с известни хора. Превръщането му в протестър обаче променя приоритетите в това му хоби - вече е горд да се запечата в кадър със знакови политически фигури, начело с президента Румен Радев и Мая Манолова. По повод появила се такава снимка от екипа на бившата омбудсманка коментираха, че изобщо нямат идея кой е този човек и дори се чудили откъде е изникнал, когато научили в сряда, че Божков ще ползва партията му.

Укриващият се в Дубай бизнесмен не можа да регистрира “Българско лято”, преди да изтече срокът за подаване на документи в ЦИК, тъй като прокуратурата оспори решението на съда. Сега тече едномесечният срок за произнасяне.

Иначе още през 2018 г. Готи се окичи със слава за един ден - тогава снима клип с плеймейтката Жанет Осипова пред “Св. Ал. Невски”, а чалга ритмите и предизвикателните кадри на блондинката по жартиери и було пред храма предизвикаха възмущение у гражданството. Скандалната “Правиш ме Crazy” с голата булка плеймейтка е второто му парче. Първата му песен пък е “Приказка за Гана”, според сайтове тя се е излъчила по тв “Планета Пайнер”. В публикации за Георгиев се обявява, че е изпълнител на “Диапазон рекърдс”, FEN ТВ и “Балканика”. От звукозаписната компания отрекоха да работят с него.

“Професионален актьор, водещ, комедиант, продуцент, изпълнител на попфолк, народна и поп музика” - така се определя Готи във фейсбук. Последно преди дни пуска в ютюб авторска песен за годишнината от гибелта на Васил Левски. Има и дует с Шишарката.

Снимал е филм за Побитите камъни и за най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол.

Цитираният “Бира и мезе” е третията му хит, пуснат преди година и половина. Още тогава пророчески в песента се завърта и строфата: “Аз имам кебапче, аз имам кюфте...” Мистериозният Георгиев този път отиде чак в Дубай за предизборните кебапчета. И вчера гордо си пусна снимка от там. Отново гол.

Митьо Пищова: Той се продаде, ама аз отказах

ДИМА МАКСИМОВА

“С Георги сме приятели от много години. Аз му се явявам като първи приятел и като бащица. Ама той сега малко се продаде, преотстъпи партията на моите приятели от “Българско лято”. Не знам какво е вземал, накрая ще му плащат, ама ако няма гласове - пилетата се броят накрая.”

Митьо Пищова Снимка: Архив
Митьо Пищова Снимка: Архив

Така Митьо Пищова описва интригата с партията, с която Васил Божков ще играе на изборите - Българско национално обединение на Георги Георгиев - Готи.

През 2016 г. именно Георгиев издигна Пищова за президент в двойка с Радо Шишарката. Запознали се покрай конкурсите за моделки. “Певец е, идва, пее ми по конкурсите. Водил ми е конкурсите на морето и из цяла България”, разяснява колоритният търновец.

Казва, че Готи не се надявал БНО да влезе в парламента, а да мине 1%, за да взема субсидия.

“Българско лято” изземват всички за листи, той фактически не участва”, анализира ситуацията Пищова. Твърди, че него хората на Божков поканили да води листата в Търново, но отказал. “Цветанов е там, този, онзи - къде да се бия с мечки, да ме ухапят”, казва Митьо. Но щял да помага с набиране на гласове в старозагорските и сливенските села. Там щял да работи с Пенчо Цанев - “един добър шампион от Твърдица, лидер на Южна България”.

Смята обаче, че няма смисъл сега да се напъва, защото още есента ще има нови избори. Иначе за Велико Търново “Българско лято” още нямали човек. “Трябваше аз да взема селата. И пари имаше, ама се отказах по много причини. Имам аудитория и хората ме обичат. Ама наесен ще бием. Сега е тренировъчен спектакъл”, реди Пищова. Пак ще се кандидатира и за президент - за шоуто. Още не знаел от коя партия, но не изключва и “Българско национално обединение”.

“Аз съм хитрец, на президентските избори от Арбанаси ядох и пих и взех 15 000 гласа. Ама този път ще обикалям, няма да дремя у дома”, зарича се Пищова.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/