Травма спря Григор на Australian Open

16 February 2021
24 часа

Тялото предаде Григор Димитров в откритото на Австралия.

Българската звезда в тениса отпадна на 1/4-финал в Мелбърн след загуба 6:2, 4:6, 1:6, 2:6 от 114-я в света Аслан Карацев. Руският състезател влезе в схемата от квалификациите. 27-годишният осетинец стана първият дебютант на полуфинал в "Големият шлем".

Всичко започна добре за Григор, който след разменени пробиви направи серия от 6 поредни гейма. Във втория сет обаче в играта му настъпи спад и това позволи на Карацев да изравни.

Причина за промяната в поведението на Димитров се оказа контузия. Той няколко пъти се хвана за кръста и в третия сет изпълняваше сервис само за да влезе в разиграване. После взе медицинска пауза и се върна на корта. При почти всеки удар обаче бившият №3 видимо изпитваше болка. След края на мача дори имаше проблем да ходи нормално.

В новата ранглиста Димитров трябва да е 17-и.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/