Мъжете изневеряват заради целувки, а жените заради страстен секс

27 January 2021
24 часа
Кадър от филма "Изневяра"
Кадър от филма "Изневяра"

Мъжете кръшкат повече от жените и че го правят заради самия секс. Това обаче може да се окаже мит.

Експертка по изневерите твърди, че всъщност е точно обратното - когато изневеряват, представителите на силния пол търсят интимност, прегръдки и целувки, а нарочените за романтички дами се интересуват само от страстното мачкане на чаршафите, пише в. "Дейли стар".

Алиша Уокър, авторка на "Тайният живот на изневеряващата съпруга", споделя, че е направила проучване върху половете и изневярата за новата си книга "В преследване на мъжествеността". Според резултатите от изследването й твърденията, че мъжете са секс маниаци, а жените - непоправими романтички, просто не отговарят на истината.

"Проучването, което направих, показва, че макар да се наслаждават на секса, когато изневеряват, мъжете ценят по-високо емоционалната връзка и интимността. В изневярата те се стремят към вниманието, което не получават у дома. Желанието им е да чуват комплименти и похвали от дамите, както и да бъдат изслушвани. Повечето жени от друга страна търсят чисто физическото удоволствие", казва Алиша Уокър.

Авторката твърди още, че мъжете искат да се наслаждават на дълги дни в леглото с жена, която влиза в ролята и на приятелка, на безконечни целувки и чувствен контакт, характерни за медения месец в дадена връзка. Дамите като цяло желаят неангажиращ секс и са склонни да отхвърлят мъжете, които им се струват твърде зависими.

Твърденията на Уокър противоречат на предишно проучване, според което най-вероятната причина за изневяра от страна на мъжете е, че дамата - обект на желанията им, е привлекателна.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/