Майк Тайсън се завърна, сложи $ 10 млн. в джоба

29 November 2020
24 часа

Майк Тайсън завърши наравно с Рой Джоунс при завръщането си на ринга на 54 години. Мачът се състоя в "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис.

Така Тайсън заработи 10 милиона долара, а съперникът му - минимум 3. Двамата ще получат и пари от платената телевизия.

Двубоят бе единствено демонстративен и заради това няма да влезе в статистиката на двамата боксьори. Те използваха ръкавици от 12 унции, а не от 10 унции, както е в нормалния бокс.

Въпреки това Световният боксов съвет бе направил специален пояс за победителя - WBC Frontline Battle Belt и организира съдийство от бивши световни шампион - Кристи Мартин, Вини Пациенца и Чед Доусън, които обявиха равенството.

Бившият играч от НБА Нейт Робинсън дебютира в бокса, но бе нокаутиран във втория рунд от видеоблогъра Джейк Пол.
36-годишният Робинсън изигра 11 сезона в НБА за "Ню Йорк", "Бостън", "Оклахома", "Голден Стейт", "Чикаго", "Денвер", "Лос Анджелис Клипперс" и "Ню Орлийнс". В 618 мача записа средно 11 точки, 2,3 бори и 3 подавания. Три пъти победи в конкурса за забивки в мача на звездите.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.