Джордж Клуни раздал 14 млн. долара на приятелите си - по милион на всеки

20 November 2020
Зорница Йосифова
Джордж Клуни СНИМКА: Ройтерс
Джордж Клуни СНИМКА: Ройтерс

Джордж Клуни призна, че преди време е раздал по 1 млн. долара на четиринадесетте си най-близки приятели. В интервю за GQ актьорът сподели, че това се е случило покрай снимките на "Гравитация" със Сандра Бълок. 

Тъй като не се е очаквало филмът да пожъне сигурен успех, Клуни се съгласява да получи процент от печалбата вместо хонорар. Лентата обаче се превръща в истински хит и така актьорът взима няколко милиона долара от нея.

По това време той все още не е семеен, няма деца. Така решава да раздаде милионите на приятели, вместо да ги спести. 

"Тогава си помислих, че без тях нямаше да имам нищо от това", казва Клуни за приятелите си. "Ние сме наистина много близки. Ако ме блъсне автобус, всички те ще бъдат включени в завещанието ми. И си казах "а защо да чакам да ме блъсне автобус изобщо?".

Така Клуни натоварва парите в брой на стар микробус и събира всичките си приятели у дома. Изредил на всеки един от тях какво е направил за него през годините, за което му се отблагодарява с по един милион долара.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.