Ракетата на Мъск го изстрелва до трето място по богатство

18 November 2020
24 часа
ИЛОН МЪСК
ИЛОН МЪСК

Личното богатство на Илон Мъск бе изстреляно в небесата, като нарасна с над $ 15 млрд. Така предприемачът, който успешно изстреля първия си кораб на мисия до Международната космическа станция, е на път да стане 3-ият най-богат човек в света. Мъск изпревари шефа на “Фейсбук” Марк Зукърбърг, който досега бе 3-и в класацията на топбогаташите, съобщи Би Би Си. Това стана, след като акциите на компанията му за електрически коли “Тесла” скочиха с 13%, защото ще бъде включена към водещия борсов индекс “Стандарт енд Пуърс 500”. Новият скок на акциите увеличи състоянието на Мъск до $ 117, 5 млрд.

ДЖЕФ БЕЗОС
ДЖЕФ БЕЗОС

Най-богатият човек в света Джеф Безос пък започна да превежда част от рекордното си екодарение от $ 10 млрд. Шефът на “Амазон” ще дари $ 791 млн. от фонда си на 16 организации, които работят за опазване на околната среда. Личното състояние на Безос се оценява на $ 184 млрд., а на второ място след него е Бил Гейтс с $ 129 млрд.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.