Внимавайте с коктейлите!

30 July 2020
24 часа онлайн
 СНИМКИ: РОЙТЕРС
СНИМКИ: РОЙТЕРС

Най-сериозна опасност за организма представлява твърдия алкохол в съчетание с газирани напитки, казва пред „Вечерней Москве“ диетологът Анна Белоусова, цитирана от dariknews.bg. Дори обикновена „Минералка“ /вид коктейл/ е коварно питие, защото газировката на водата ускорява преминаването на алкохола в кръвта. Освен това има и отсрочен ефект, когато коктейлът се пие леко, а напиването настъпва неочаквано и е твърде тежко, допълва Белоусова.

Сериозна опасност представляват коктейлите с бира и особено смесването на бира с водка. „Тук решаващи са два фактора: от една страна газировката на напитката, а от друга, особено ако бирата е плътна или тъмна, водката почти не се усеща. Особеността на този коктейл е, че ефекта от него надскача очакваното, все едно си изпил половин литър водка“, разкрива специалистът.

Опасни са и ликьорите, които със сладкия си вкус замаскират силата на алкохола, а с добавката на сокове и вкусове в коктейлите се скрива и качеството му, предупреждава тя.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.