Ричард Брансън показа интериора на кораба си за космически туристи (Видео)

29 July 2020
24 часа онлайн

Британският милиардер Ричард Брансън представи интериора на космическия си кораб "Юнити", с който космически туристи, платили по 250 000 долара, ще имат възможност да пътуват, предаде Ройтерс.

Пътниците на суборбиталния полет ще се разположат в шест синьо-зелени кресла, пристегнати с колани и ще се наслаждават на гледката през 12 кръгли прозореца, докато се издигат на 97 километра над земята. Машината има още пет прозореца отпред. Креслата ще бъдат проектирани по размер на всеки пътник, така че на всеки да му е удобно. Пътниците ще могат да разкопчаят в даден момент коланите и да усетят какво е да си при нулева гравитация. В пътническия салон на кораба има и голямо кръгло огледало, което ще позволи на пътниците да се видят в космоса по начин, по който не им се е случвало досега, предава БТА.

Засега компанията има 600 клиенти за пътуването и още 400 души са изразили интерес. Няма точна дата за първия полет, но се предполага, че Брансън ще бъде част от него.

Корабът, прикачен към по-голям самолет-носител, би трябвало да излети от базата на компанията на Брансън "Върджин галактик" в Ню Мексико и да се откъсне от носителя си, за да се издигне до ръба на космоса по време на пътуване, което още трае 90 минути.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.