Григор: Вирусът бе тежък, не можех да дишам, изгубих обоняние и вкус

27 July 2020
24 часа

Григор Димитров даде кратко интервю след втория си мач на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown в академията на бившия му треньор Патрик Муратоглу край Ница. Нашият тенисист пак загуби и на практика няма шанс за полуфинал. Григор се завърна на корта, след като изкара коронавируса.

„Дойдох без никакви очаквания. Не съм тренирал толкова дълго. Просто опитвам да се концентрирам върху новия формат и да му се насладя. Видно е, че не съм готов да се състезавам на най-високо ниво в момента. Движението ми се подобрява, всичко по някакъв начин върви в правилната посока, но все още не е лесно да се възстановя. Далеч съм от най-доброто си ниво, със сигурност. Не съм играл тенис над един месец. Вирусът беше тежък за мен. Останах у дома в продължение на месец. Пътят обратно е труден. Не успявах да дишам добре. Бях уморен. Загубих обонянието и вкуса си – всичко, което може да си представите. Така че не беше никак забавно. Дори да съм уморен, продължавам да вървя напред.. В даден ден не се чувствам много добре, след като съм бил навън почти четири часа. В такъв момент чувствам, че трябва да се прибера и да си почина, да поспя. Трябва да премина през този процес. Надявам се, че ще се възстановя напълно. Имам късмет, че отново съм на корта", сподели Димитров. 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/