Черният паяк, който покори света

29 May 2020
168 часа

Годината е 1956-та. Съветският национален отбор по футбол се завръща победоносно, окичен със златни медали от олимпийските игри в Мелбърн. "Сборная" пътува с кораб до Владивосток, а след това с влак до Москва, така че феновете в цялата страна да могат да поздравят шампионите.

Лекарят на отбора си спомня: "Брадат мъж влезе във вагона с чанта и се развика: "Момчета къде е Яшин?". Лев пристъпи напред и тогава мъжът коленичи пред него, извади бутилка домашен алкохол и пакетче слънчогледови семки и възкликна: "Само това имам! Благодаря ти от името на целия руски народ!". С това признание се прибира у дома определяният от мнозина за най-велик вратар в историята на футбола - Лев Яшин. Днес, 30 години след смъртта на легендарния футболист, той все още държи постижения, които не могат да бъдат подобрени.

Как се роди легендата - четете ТУК

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/