Бобич: Балъков беше в леглото, докато ние с Елбер се шляехме

28 February 2020
24 часа
Балъков е бил като по-голям брат за Елбер и Бобич. Снимка: инстаграм bundesligaclassic
Балъков е бил като по-голям брат за Елбер и Бобич. Снимка: инстаграм bundesligaclassic

Сръбският полузащитник Филип Костич прави силен сезон за “Айнтрахт” (Франкфурт) и това накара члена на борда на директорите на германския клуб Фреди Бобич да го сравни с някогашния си съотборник в “Щутгарт” Красимир Балъков.

“Филип е топпрофесионалист. Редовно тренира и допълнително. В подготовката и във всеки мач дава пълна газ. Феноменален е, развива лудо темпо, играе директен футбол и спазва феърплея”, възхищава се Бобич от сърбина пред Sportbuzzer.

След това шефът на “Айнтрахт” се връща към времената на славния магически триъгълник в “Щутгарт”. Освен Бобич и Балъков в състава му бе и бразилецът Джоване Елбер.

Сегашните изяви на Костич напомнят на европейския шампион с Германия за 1996 г. тези на бившия му български колега.

“Бала също бе изключително фокусиран върху футбола, наясно беше със себе си и се поддържаше в страхотна физическа форма. Когато ние с Джоване се шляехме из улиците на Щутгарт, той вече си беше в леглото. За нас той бе като по-голям брат”, разказва Бобич.

Балъков е с 5 г. по-голям от него и с една повече от Елбер. Тримата изкараха заедно в “Щутгарт” само 2 сезона. През тях обаче техният магически триъгълник, който бе машина за голове, се превърна в една от емблемите на Бундеслигата и до ден днешен.

В момента, в който в някой отбор се оформи трио, което работи като добре смазан механизъм на терена, се прави препратка към Балъков-Елбер-Бобич. Последният пример бе с “Байерн”, в чиято халфова линия впечатляващ синхрон постигат Йошуа Кимих, Леон Горецка и Тиаго Алкантара.

С магическия триъгълник “Щутгарт” стигна до купата на Германия през 1997 г.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/