Бредкръмбинг – когато партньорът ви води за носа

21 February 2020
Тина Арнаудова

Бредкръмбингът е по-лош от гоустинга, защото е по-садистичен. Оставянето на трохички е бавна и болезнена смърт на една връзка, докато гоустингът е категоричен – другият си е тръгнал от тези отношения.

Бредкръмбинг е нов жаргон, който в свободен превод означава „водене за носа“.
Това е съзнателният акт, в който един човек заблуждава друг, че има чувства към него, само и само за да четка егото си.
Бредкръмбингът е напълно самоцелен, примамвайки нечия плячка чрез внимание, ласкателство и сексуални интриги. Това е игра, което се играе заради удоволствието от контрола и доминирането.

Няма да повярвате колко връзки са подвластни на този конкретен феномен.
Изпращането на уклончиви, но флиртуващи съобщения или да предоставяте на някого достатъчно внимание, за да се зариби за това да поеме неосъзната роля на придворна дама, чакаща постоянно в готовност знак от другия.

Как да разберем дали сме жертви на бредкръмбинг?

1. Спорадични съобщения
Получавате ли съобщения от другия от време на време?
Възможно е да сте жертва на бредкръмбинг, ако нямате постоянна комуникация с т.нар. си партньор. Той ви изпраща съобщение на всеки няколко дни, но само когато общуването е угодно за него.

2. Съобщенията са безсмислени
Разбира се, понякога той изпраща съобщения, които имат някакво по-съществено съдържане, но в повечето случаи са въпроси ала „Какво правиш?“ или „Как си?“.
С една дума, в съобщенията липсва дълбочина, но те се появяват винаги, когато вие сте на ръба да се откажете от тази връзка. Благодарение на тях вие отново дърпате ръчната на края на тези отношения.

3. Съобщенията са неясни
Те винаги носят неясно послание и не знаете какво наистина означават. Уж предлага скоро да се видите, но никога не няма конкретна покана за ден и час.

4. Той просто иска секс
Когато някой ви прилага бредкръмбинг, най-вероятно иска да ви използва за секс без никакви без ангажименти. И ако по време на срещите ви сексът се случва буквално без много прелюдия, е твърде вероятно другият да ви използва само за ласки, а не за общуване, още по-малко за връзка.

5. Той е уклончив
Ако се опитате да подхванете темата за по-сериозни отношения, той ще започне да ви обяснява, че не обича да му ограничават свободата или че не му харесва да е част от клишето. Въпреки че това може да е вярно, по-вероятно е да сте жертва на бредкръмбинг. Обикновено това се комбинира със спорадични съобщения и неангажиращ секс.

6. Не се чувствате добре
Когато получите съобщение, не се чувствате добре от това. Може би има първоначално вълнение от това, че другият напомня за себе си, но след това усещането започва да нагарча. Сърцето ви препуска бързо и като нищо може да изпитате тревога следващия път, когато той помага с ръчичка.

7. Винаги усеща, че започвате да преодолявате влечението си към него
Едва ли е медиум, по-скоро е наясно с вашите действия благодарения на профилите ви в социалните мрежи.
Затова не е изключено да се появяви отново на хоризонта, усетил, че сте на път да му се изплъзнете.

8. Съобщения в късни доби
Този, който ви прилага бредкръмбинг, има възможност да ви изпрати съобщение в светлата част на деня, но винаги го прави късно през нощта. В съобщението винаги се интересува какво правите, сякаш в 4 часа през нощта ще правите нещо друго освен да се опитвате да спите в собственото си легло. Такъв тип съобщения обикновено са извинение, за да е сигурен, че мислите за него дори когато той не мислят за вас.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/