Секс на екстри: Половият живот от гледна точка на фармакологията

06 August 2020
Стела Атанасова

Ако днес животът е в състояние да предостави наркотици по всяко време на денонощието срещу не особено високо заплащане, то съвсем логично е при любопитство да пробваме това, което пазарът предлага. И от момента, в който сме наясно как функционира тялото ни под въздействие на всичко от алкохол до LSD, то следващото еволюционно стъпало е да вградим наркотиците в сексуалния си живот.

Колкото и добре да са известни страничните им ефекти днес, трябва да се отбележи, че въздействат строго индивидуално на всеки организъм. Иначе казано, някои от тях имат пряк фармакологичен ефект върху начина, по който човек приема света след намесата им, а други могат да „изпържат“ мозъка толкова драматично, че под тяхното влияние сексът да се превърне в пълнометражна трагедия. Възможно е също да доведат до пълен екстаз или до рисковани решения, които да поставят в опасност здравето, личната цялост или тази на партньора. Наркотиците са в състояние да накарат човек да превърти до такава степен, че да извърши сексуално посегателство и дори да влезе в психиатрична клиника.
Всички тези ефекти ще направят ситуацията още по-сложна и непредсказуема, ако се смесят различни видове дрога. Но да се върнем към единичната им употреба. Колкото и индивидуален да е ефектът от различните наркотици, все пак някои от страничните ефекти на определени типове наркотици са почти закономерност.

Алкохол 

Той е може би най-често използваният стимулатор в леглото. Според някои изследвания, алкохолът е третият участник в над 50% от сексуалните взаимодействия в Америка и на Стария континент сред младите хора. Той обаче не е сексуален помощник толкова, колкото разчупващо ледовете средство при срещата с евентуален сексуален партньор. Особено когато последният е чисто нов и непознат за сетивата.
Голяма част от преживяването в пияно състояние всъщност е проява на очакванията. Ако те са свързани с възбуда и последваща сексуална игра, то възможността това да се осъществи е твърде вероятна. Може би заради куража, който алкохолът носи със себе си. Той сваля границите и помага за открити разговори дори на теми табу.
Разбира се, прекомерната консумация е твърде вероятно да доведе до неприятност. Алкохолът, особено когато се консумира в големи количества, намалява не само задръжките, но и шанса за дългосрочни процеси и вземане на решения. Освен това увеличава драстично опасността от необезопасен секс. Неговите въздействия върху мозъка, нервната система и тялото могат да причинят еректилна дисфункция при мъжете, да притъпят усещанията и да забавят или попречат както на женския, така и на мъжкия оргазъм. При нежния пол алкохолната дехидратация е възможно да възпрепятства естествената лубрикация, която обикновено настъпва с възбудата.Това със сигурност ще направи секса по-болезнен.

Кокаин и амфетамини

Aмфетамините и кокаинът са сред малкото твърди наркотици с качествата на афродизиак. Затова някои амфетамини са доста ползотворни в демографски план. Оказва се, че в нередки случаи, особено в САЩ, отчаяни от изпълнения си с памперси, деца, готвене и пране живот домакини, които искат да поддържат своите сексуални апетити, посягат именно към тези субстанции. Много често те помагат всичко да изглежда по-колоритно и невероятно, отколкото то в действителност е.
Според някои изследвания, амфетамините помагат за повишената продукция на допамин (хормонът на щастието) и норепинефрин (удължаващият издръжливостта хормон), което ни кара да се чувстваме невероятно позитивни и съсредоточени. Но те също така променят начина, по който се вземат решения, и може да доведат до прекомерно внимание върху личните желания и краткосрочни резултати. Тези наркотици повишават кръвното налягане, което може да подобри физическото усещане, но и също да забави оргазма.
Има малки разлики в ефектите на тези два вида дрога. Ефектът на кокаина обикновено отминава в рамките на час, в зависимост от честотата на употребата и чистотата на наркотика, докато действието на амфетамините може да продължи до 11-12 часа. Но и двете субстанции носят самочувствието на секс бог и усещането, че сношението може да продължава значително по-дълго.
Разбира се, рискове също има. Тъй като използването им води до по-груб секс, те могат да накарат двама души да го правят, докато някой не изкърви. В съчетание с липса на сън и понижена оценка на риска, това може да увеличи вероятността от развитие на полови болести.
В дългосрочен план използването на тези наркотици е възможно да доведе до постоянно мек пенис. Но по-обезпокоителен е потенциалът им да опустошат рецепторите на удоволствието завинаги, унищожавайки и сексуалния ви живот в трезво състояние.

Марихуана

Канабисът действа на принципа на алкохола – помага за сваляне на напрежението и намаляване на нервността. Някои описват марихуаната като афродизиак, който ги прави по-възбудени, по-чувствителни или по-спокойни. Независимо от различните мнения, повечето истории твърдят, че потребителите изпитват положителен ефект. Така или иначе, старите проучвания предполагат, че мъжете се смятат за по-внимателни любовници след употреба на растението, а голяма част от хората са убедени, че то засилва оргазма и повишава възбудата.
Истината обаче е, че влиянието на марихуаната зависи от моментното ментално състояние на потребителя. Канабиноидите, които се съдържат в растението, модулират реактивността към стимулатори на амигдалата (невроучастък, отговорен за емоциите). В известен смисъл канабисът я кара да приема средни стимулатори като по-забавни и сексуални, отколкото те може да изглеждат.
Лошото е, че марихуаната може също да доведе до необоснован страх и депресия, а в немалко случаи дори до параноя, свързана със секса. Някои проучвания отнасят честата употребата на канабис сред причините за намалена плодовитост и еректилна дисфункция.
Канабисът също може да доведе до агресивно сексуално поведение, което да бъде причина за изнасилване, но вероятността при нея, в сравнение с тази при останалите наркотици от списъка, е значително по-ниска.

MDMA

Станалият модерен през 90-те синтетичен наркотик, наричан още моли, може да изкара използващия го извън времето и пространството. MDMA води до неизмерима еуфория и чувство на съпричастност. Употребяващите го са в състояние да изпитат емоционална близост дори с непознати, макар и без желание за секс. Според изследвания, в по-голям процент от случаите, когато хора правят щуротии под въздействието на моли, става дума често за нечисти хапчета/прахове или смесването на наркотика с друга дрога.
Някои все още се опитват да използват качествата на чистия MDMA за засилване на сексуалността. Но по-често, особено когато не е в разумни количества, той води до сексуални нарушения, под формата на понижено либидо или еректилна дисфункция. Независимо от всичко, важното е да знаете откъде идва наркотикът, тъй като доста често вместо моли може да ви продадат соли за баня, известни още като MBVP.
Така или иначе, синтетичните катинони са свързани със сексуалната възбуда, въпреки че тази връзка не е добре проучена. Ясно е, че те имат действие, подобно на това на амфетамините, и много приличат на други стимуланти.

Халюциногени

Психеделичните и дисоциативните наркотици, обхващащи всичко от DMT, през LSD, до кетамин, са сред най-субективните и ненадеждни наркотици на пазара, що се отнася до леглото. Пътешествието с LSD например е прекалено странно и доста разсейващо, което затруднява влизането в сексуално настроение.
Същото важи и за вълшебните гъби.  Има над 190 вида такива, но най-често се използват видовете от рода Psilocybe. Действието им се дължи на алкалоидите псилоцибин и псилоцин. В зависимост от съдържанието им в гъбите, е възможна тотална загуба на усещане за пространство и време. Може да се каже същото за всеки вид психеделичен наркотик, независимо дали е DMT, кетамин, пейот (южноамерикански кактус) или PCP. Те са обединени от една дума: непредсказуемост.
Всеки един от тях действа на различни рецептори. LSD засяга обаче голяма част от тях, което всъщност го прави най-непредвидим. DMT е доста силен, така че вероятността за какъвто и да било секс под въздействието му граничи с невъзможното. PCP и кетаминът пък действат в дълбочина на мозъка, което прави вземането им разрушително и рисковано. Под въздействието им е възможно дори да спре дишането т.е. да се нарушат безусловните рефлекси.
Като цяло, този тип наркотици могат да бъдат приемани като по-непринудена форма на съзнание. Това може да доведе до паника и тревожност, което може да прерасне в загубата на его и объркване. От друга страна, в умерени дози може да доведе до екстаз, интензивни чувства и усещане за сливане с другия или вселената. В зависимост от това каква е настройката на приемащия този вид наркотици и в какво състояние е, дрогата може да доведе до различни сексуални халюцинации. Истината е, че приемането на гъби например е съвсем възможно да помогне за появата на вид на съпричастност, която е особено полезна за разпалването на романтика и намирането на нови искри и отношения в дългосрочен план при някои двойки. Тези, които искат да се смесват гъбите с кетамина обаче, трябва да знаят, че тайната на хубавия и безопасен секс е в малките дози.

Попърс

Този вид наркотик е в най-пряка връзка със секса в списъка, особено с този между двама мъже. Важно е да се отбележи, че за разлика от останалите, той е абсолютно законен. Неговото действие е да успокоява тялото, но едновременно с това води до сериозна, макар и краткотрайна възбуда.
Попърс е физиологично много прост наркотик. Най-често представлява амилнитрити и по-рядко изобутил, циклохексил, изопентил или изоамилнитрити. В основата си всички те са съдоразширяващи вещества, които отпускат кръвоносните съдове, както и всички меки тъкани, включително ануса. Много е важно да се знае, че попърс може да бъде особено опасен, ако не се съхранява правилно.
Той е и силно запалим. Затова представлява риск за хора с определени медицински състояния. Приемането му с други вещества не е проблем, но смесването с някои лекарства като например препарати за лечение на еректилна дисфункция, е много рисковано. Причината се крие в спада на кръвното налягане, което може да доведе до всичко от временна загуба на съзнание до смърт в зависимост от здравословното състояние. Освен това при по-груб анален секс, за какъвто основно се използва, може да се стигне до кървене, а както стана ясно по-рано в текста, тогава заплахата от болест става значително по-висока. Не на последно място, колкото и да е странно, не всичко, което пазарът предлага, е чист попърс.

Опиати

В групата на опиатите влиза както хероинът, така и редица болкоуспокояващи и успокоителни. Нищо друго не може да ви отдалечи от секса, както те. Отнемайки от сексуалното желание, те правят оргазма невъзможен.
Истината е, че опиатите са сред най-слабо изследваните наркотични вещества, когато става дума за секс, защото тяхното използване при сношение е толкова рядко, че е по-скоро явление, отколкото тенденция. В най-общ случай, опиатите водят до сънливост и леност. Затова голяма част от хероинозависимите изпитват рядко желание за секс, независимо дали става дума за дългосрочен или краткосрочен партньор.
Това е така заради фармакологията на опиатите, които се свързват с мозъка по такъв начин, че потискат производството на неврохимикалите, свързани със сексуалността. Същото се отнася за всичко от кодеин до хероин. Разбира се, сексуален акт при взети опиати е възможен, но само в случаите, в които говорим за лекарства, които са с контролирани от доктор дози. Т.е. при тези, които твърдят, че се наслаждават на секса на опиати, количеството е достатъчно, за да ги накара да загубят представа за времето, което ще удължи сексуалното преживяване. Освен това те са по-спокойни и изпитват по-голям комфорт. За всички останали обаче опиатите просто не са добри секс наркотици.
Независимо дали ще използвате наркотици по време на секс или не, внимавайте с дозите. И помнете – ако по принцип сте привърженици на BDSM движението, забравете за връзването на крайници на партньора, окачването на куки и прочее практики в нетрезво състояние, пък било то и само на алкохол.

Коментари

NaomiBub в 13:27 на 15 Apr 2021
online videos https://hot-girl-picture.info - free online porn movies ASGR#^#%&JSGJDH!
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/