Хайде на хаматка!

24 July 2021
MenTrend.bg онлайн

Не търсете думата хаматка в гугъл. Още я няма и в речника на БАН с новите думи в българския език, защото наскоро я измислихме. Терминът е компилация от хамак и палатка и е инспириран от нововъведението на компанията Sierra Madre Research.

Да се спи на открито, сред величествената красота на неопитомената пустош е невероятно преживяване, но много хора странят от това предизвикателство и понякога с право. Най-често резонното оправдание е липсата на удобства сред природата. Вариантите за спане на открито не са много.

Палатката предпазва от дъжд и вятър и е някакъв вид подслон, макар и компромисен, но се спи на твърда земя, което мнозина определят като неудобно. Хамъкът е далеч по-приятен за излежаване, но пък през нощта сте оставени на милостта на времето и като стръв за всевъзможни летящи насекоми.

За щастие Sierra Madre Research - компания, ориентирана към продукти и иновации в къмпингуването, – идва на помощ, за да поправи всичко това. Така наречената от нас хаматка съчетава защитата на палатката с комфорта на хамака. Истинска революция в спането на открито!

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/