Кой иска смърчопеч?

27 December 2019
MenTrend.bg онлайн

Холандците са много неща. Те са шумни, високи, зъбати, и супер неприятни, когато става въпрос за футбол. Но те са също така едни от най-креативните и работливи хора на планетата. Смърчопеч е странно, леко грозновато на пръв поглед, но всъщност гениално по своята простота творение, което още с появата си сякаш крещеше: Аз съм дело на холандци! И наистина на световните експерти не бе нужно много време, за да се убедят в това. Холандските дизайнери Роел де Бур и Мишил Мартен са авторите на идеята за печка, в която да горят цели смърчови трупи. Или накратко смърчопеч. Технологията на работа е проста и всичко се върти около една диафрагма, която се затваря около стъблото. Определено наподобява затвора на фотообектив. Същата диафрагма се използва и за регулиране на достъпа на въздух в горивната камера. Съответно лостът, с който диафрагмага се отваря и затваря служи за регулиране на силата на огъня. Сами регулирате красотата и топлината. Ефективно, привлекателно и по холандски смело!

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/