Невъзможната любов на вегани и месоядни

04 August 2020
Капка Тодорова

Историята на Монтеки и Капулети се повтаря в хранителен вариант

Казват, че противоположностите се привличат, но дали това важи за всички видове противоположности? Между­расовите бракове и любовта между хора от различни религии отдавна вече не са екзотика. Историята на Ромео и Жулиета обаче продължава да се повтаря в неочакван вариант – хранителен.

И нищо чудно, новата религия днес носи представките био, еко, феър, а веганите са тяхната Хизбула. Затова и връзката между веган и месояден е изпълнена с жестоки конфликти, като обикновено не издържа проверката на времето. А и на науката.

Учени от Нова Зеландия откриха, че

има не само веганско

хранене, но и вегански секс.

Знаете, веганите са онези хора, които отказват да използват животински продукти. Тоест те не само не ядат месо, яйца, мляко и сирене, но и отказват да носят дрехи, чийто произход може да се свърже със смъртта на някое животинче. Най-радикалните пък се отказват дори от меда, защото събирането му е плод на тежка експлоатация на пчелите, а плодовете предпочитат да ядат само ако са паднали на земята, за да не причиняват стрес на дървото, брулейки го. Разбира се, последователните вегани са открили и този вид секс. Той означава, че е забранена всяка плътска наслада с хора, които ядат месо. Аргументът за това е, че месоядните са „ходещи гробища на горките четирикраки“.

Веганите живеят според мотото „Човек е това, което яде“, обяснява една от провелите проучването в новозеландския Кентърбърийски университет Ани Потс. Тя е интервюирала 157 вегани за етичните съображения, с които те пазаруват стоките за бита. И по време на тези разговори открила, че повечето избягват не само мъртвите животни, а и сексът с онези, които ги похапват.

„Невеганите са атрактивни,

но не искам да ме докосват,

защото техните тела се състоят буквално от телата на умрели животни, които е трябвало да загинат заради тяхната прехрана“, обяснила една от интервюираните.

Преди, за да разбереш какъв човек е новата ти изгора, беше достатъчен и поглед върху библиотеката му или колекцията от плочи. Сега най-важна информация издава хладилникът му. Ако в него има само репички и вода, а ти си всеяден, вероятността от срещите ви да се получи нещо е много малка. „Не мога да си представя да целувам човек, който е ял стек“, обяснява веганка пред Потс.

Все още няма данни колко хора подбират партньорите си по тези критерии, но при запитване през 2013 г. на онлайн борсата за намиране на партньори „Глайхкланг“ в Германия 85% от потребителите вегани категорично заявили, че не биха се срещали с месоядци. В проучването участвали 1586 вегани и 1251 всеядни.

Това прави намирането на

партньор за веганите доста трудно.

Дори в Германия, където тази мода е доста разпространена, под 1% от населението се храни вегански. А като добавим и факта, че не е достатъчно един човек да хрупа по цял ден моркови, за да поискаш от него да ти направи деца, то любовната драма за веганите добива сериозни очертания. Затова и напоследък има бум на онлайн порталите за запознанства на вегани. Те организират вечеринки и бързи срещи между вегани, които улесняват запознанствата на хора с еднакви етични възгледи.

Веганството е все по-малко екзотично, макар да съществува като течение едва от 90-те години на миналия век. Това, че повечето хардкор-вегани отказват съвместен живот с месоядните, е повод за възникването и на нови пазарни ниши. Не само онлайн порталите за запознанства разширяват предложенията си. А и сексмагазините. Има специални еротични дюкяни, в които веган може да си купи вегански презервативи или пък бичове от вътрешната гума на колело. Остава единствено проблема да намери сродна душа, която да е съгласна да бъде напляскана с тях. Без никакви други морални бариери.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/