Гастросексуалният мъж

31 July 2020
Капка Тодорова

Сръчността с ножове и вилици в кухнята напомня рицарските турнири

Споровете около темата за хетеросексуалните и хомосексуалните мъже у нас все още се водят доста люто. Обществото се възбужда прекомерно при представата за мъжката любов, женският й вариант е по-неглижиран. Вероятно защото според здравите сили той се оправя с един талантлив в тая област мъж. Всъщност драмите около това има ли хомосексуални мъже и правото им да съществуват наравно с другите, са морално остарели. Светът, поне развитият свят, е завладян от

нов вид хомо сапиенс

Гастросексуалните мъже. Това е вид любов към готвенето и храната, която придобива признаците на почти сексуална любов, когато става дума само за мъже готвачи. На жените кулинарки, както е от векове, все още е отредена скромната роля на обикновени воини край печката, които се грижат да сме сити. Уталожаването на глада е последното, което интересува обаче този нов човешки вид - гастросексуалните мъже.

Явлението е толкова мащабно, че сред най-продаваните списания в Европа са тези, които се обръщат към мъжката аудитория готвачи.

Гастросексуалните мъже обикновено са хора с добър доход, успешни в професията си и силен стрес на работното място. Те могат да инвестират сериозни суми в готварска техника и посуда, както и да харчат значителни средства за скъпа храна. Готвенето е хоби, което те практикуват на почти професионално ниво и го правят за парти с приятели или за свои клиенти и партньори.

Това са мъже, които

говорят за пържоли и броколи,

а не за коли и футбол.

За тях, а и за все повече хора умението да нарежеш глиган е по-смайващо и достойно за възхищение от това да си купиш порше.

Да сготвиш за жената, с която излизаш, пък е много по-печелившо от това да я заведеш на скъп ресторант и да платиш баснословна сметка там. Новите попзвезди също са готвачи, които изглеждат секси дори и ако позират с овчи кокал в ръка. Готвенето се оказва перфектното хоби за мъжете и поради друга причина – сръчността с ножове и вилици в кухнята донякъде напомня рицарските турнири в Средновековието.

Докато тя седи на трибуната в очак­ване, героят й нанизва на шишове и разпаря с мечове жертвата си, след което я поднася добре поширана в чинията пред нея.

Отплатата са аплодисменти, възхитени погледи и кратък път от масата до спалнята.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/