Алкохолът оказва негативно влияние върху всички системи на организма, предупреждава диетологът Кара Шоу. В интервю за Metro тя разкрива каква закуска може да помогне за по-бързо възстановяване след употреба на спиртни напитки.
Според Шоу първото хранене след консумация на алкохол трябва да има две основни функции: да намали нивото на кръвната захар и да подпомогне работата на черния дроб, който е натоварен с разграждането на алкохола. За тази цел е необходима храна, богата на аминокиселини, витамини от група B и белтъчини.
Диетологът препоръчва закуска, състояща се от три яйца, приготвени по всякакъв начин, задушени гъби в зехтин, половин авокадо, домати и сирене фета. Яйцата и фета са отлични източници на белтъчини, които дават енергия. Освен това, яйцата съдържат холин, полезен за черния дроб. Зеленчуците спомагат за по-бързото преодоляване на симптомите на интоксикация – авокадото е богато на калий и витамин Е, гъбите съдържат витамини от група B, а доматите, особено термично обработените, имат противовъзпалително действие.
Тази балансирана закуска може да помогне на тялото да се възстанови по-ефективно и да минимизира неприятните последици от консумацията на алкохол.
© 2019 MenTrend. Всички права са запазени.
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.
Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/
Коментари