"Порше" e продало близо 156 000 автомобила за 6 месеца

09 July 2024
MenTrend.bg онлайн
Porsche Cayenne Turbo GT. Снимка: Porsche
Porsche Cayenne Turbo GT. Снимка: Porsche

Германският производител на луксозни автомобили "Порше" (Porsche) съобщи днес, че е продал 155 945 автомобила през първата половина на годината, предаде ДПА.

Това представлява спад от 7 на сто спрямо съответния период на предходната година на фона на подмяна на продуктовата гама.

"През първата половина на 2024 година отново успяхме да разчитаме на нашата много добре балансирана структура на продажби и да компенсираме предизвикателствата в отделните пазари. Това ни дава стабилност и потвърждава, че ще продължим последователно да следваме нашата стратегия за продажби, ориентирана към стойността", каза главният търговски директор на "Порше" Детлев фон Платен. През първата половина на годината "Порше" достави 38 611 автомобила в Европа (с изключение на Германия), което представлява 6 на сто увеличение в сравнение със съответния период на миналата година.

Моделът на "Порше" с най-голям брой доставки е "Кайен" (Cayenne) - 54 587 автомобила, отбелязвайки ръст от 16 на сто през първата половина на годината, пише БТА.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/