Какъв ще бъде новият Samsung Galaxy S25?

10 June 2024
MenTrend.bg
Samsung Galaxy S25 ще бъде новият флагман на южнокорейската компания и конкурент на следващия iPhone. СНИМКА: Freepik.com
Samsung Galaxy S25 ще бъде новият флагман на южнокорейската компания и конкурент на следващия iPhone. СНИМКА: Freepik.com

Samsung Galaxy S25 ще бъде новият флагман на южнокорейската компания и конкурент на следващия iPhone. Линията все още е в процес на разработка, но вече е известно, че ще има усъвършенстван изкуствен интелект (AI) и по-висока производителност. Засега за новия смартфон може да се съди само по слухове, изтичане на информация в социалните мрежи и сравнения с предишни модели.

Официалната дата на пускане на телефона все още не е обявена. Но в началото на всяка година Samsung провежда своето събитие Galaxy Unpacked, където разкрива новите смартфони от серията Galaxy S. Така S24 беше показан за първи път на 17 януари 2024 г., S23 на 17 февруари 2023 г., S22 на 9 февруари 2022 г., S21 на 14 януари 2022 г. S25 вероятно няма да бъде изключение и ще бъде представен на Galaxy Unpacked в първия или най-късно втория месец на 2025 г.

Не ясно още каква ще бъде цената на новите устройства, но предишната линия Galaxy S24 беше с еднакви цени като S23. Единствената разлика беше в модела Ultra - той стана по-скъп. В началото на своето пускане Galaxy S24 се продаваше за 799 долара, цената на Galaxy S24 Plus започваше от 999 долара, а на Galaxy S24 Ultra от $ 1299.

Експерти обаче прогнозират, че Samsung може да увеличат цената на своята серия, ако основният им конкурент Apple реши да продава iPhone 16 по-скъпо.

За дизайна на Galaxy S25 може да се съди само от течове на информация досега. Един от тях показва, че диагоналът на екрана на S25 ще се промени от 6,2 инча на предишния модел до малко по-големи 6,36 инча. Говори се, че новият iPhone 16 Pro ще бъде със същия размер екран. Очаква се S25 и S25 Plus да имат отново алуминиева рамка, докато S25 Ultra ще запази титаниевата.

Едно от най-ранните изтичания на информация за Galaxy S25 намекна, че смартфоните ще имат голямо увеличение на скоростта. Очаква се в тях да бъде вграден нов чипсет - Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, който е най-мощният процесор за Android смартфони. Новият процесор ще осигури по-бърза работа с AI функциите.

Galaxy S25 Ultra може да бъде първият телефон с UFS 4.04-lane чип, разработен от Samsung. Чипът теоретично поддържа скорости на съхранение от близо 8 гигабайта в секунда – двойно повече от 4-те гигабайта в секунда на стандарта UFS 4.0, използван в момента в много телефони.

Експерти са уверени, че S25 Ultra ще има 6,8-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с честота на опресняване от 1-120 херца. Това е най-новата версия на мобилните екрани на Samsung.

Серията Galaxy S24 постави началото на нова ера на смартфон фотографията благодарение на AI. Например функцията Generative Edit ви дава възможност да местите обекти в снимка и да ги изтривате, а Instant Slow-Mo ви позволява да гледате всяко видео на забавен каданс. Вероятно камерите S25 ще запазят целия набор от функции, тъй като смартфонът ще използва и AI.

Според източници, Samsung може да инсталира ISOCELL сензор в основната камера на S25 Ultra - това е 200-мегапикселов сензор за изображения с размери един инч. Това е добра новина, тъй като колкото по-голям е сензорът на камерата, толкова по-добре. Сензорът може значително да подобри качеството и остротата на снимките, особено при не толкова идеални условия на осветление.

Относно батериите има версия, че S25 ще разполага с технологията Battery AI, която ще увеличи живота на батерията с 10 процента. Базираната на AI функция ще управлява задачите във фонов режим, така че да не изтощават батерията ви.

Samsung вече използва AI в предишни модели. Компанията потвърди, че линията S25 ще включва Gemini Nano 2, изкуствен интелект от Google. Все още е в процес на разработка и се споменава само във връзка с бъдещи смартфони на Samsung.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/