Кои компоненти съставят еротичното излъчване?

23 April 2024
София Вътова

На всеки от нас се е случвало поне веднъж да е обръщал глава след някого, с когото се е разминал на улицата, или да е огледал от глава до пети индивид, с когото е бил заедно на купон, работна среща или е седял до него в градския транспорт. 

Какво обаче прави мъжа и жената секси в очите на другия пол?

Ето отговорите на двата пола един за друг.

Какво възбужда мъжете у една жена:

- Чаровната усмивка - 54 %
- Чувственият език на тялото - 49 %
- Чувството за хумор - 46%
- Самочувствието - 41 %
- Интелигентността - 35 %

Какво възбужда жените у мъжа:

- Чаровната усмивка - 66%
- Чувственият език на тялото - 50%
- Чувството за хумор - 56%
- Самочувствието - 47%
- Интелигентността - 42%


А какво прави една миризма еротична?

Всички аромати, които събуждат позитивни спомени от детството, действат еротично, твърдят психолози. На първо място това е ароматът на ванилия, какао и карамел. Те са типични за ориенталските миризми.

На второ място еротичен гъдел за носа е уханието на смола. На трето място в класацията на секси миризмите се нарежда уханието на сандалово и кедрово дърво. Тамянът също може да действа много еротично в малки количества.

През 80-те години на миналия век, които се характеризират с по-агресивен секс, мускусът е на почит като еротична миризма. Днес, за да е секси, ароматът трябва да събужда конкретни позитивни спомени, например за сладолед или за майчина гръд.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/